Vatrogasac pao u garaži dok je silazio s kamiona. Moraju mu platiti odštetu

Objavljeno, 05. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: JVP OSIJEK / Vatrogasac je pao u garaži
AUTOR
Redakcijski tekst

Vatrogasac Boris dobit će više od 20.000 kuna odštete jer je prilikom silaska s vatrogasnog kamiona u garaži pao i ozlijedio nogu.

Prema nepravomoćnoj presudi, Boris je početkom lipnja “po završetku pregleda vatrogasnog kamiona i prilikom silaženja s istog ugazio u masnu mrlju na podu garaže zbog čega je došlo do “proklizavanja” noge i posljedično do rupture mišića”.

Bio je na bolovanju do prosinca. Vatrogasni zapovjednik svjedočio je kako “podove u garaži peru šmrkovima s mlazom vode, međutim masnih mrlja ima, ali s obzirom na starost garaže te masne mrlje se ne mogu isprati jer se upiju u beton”.

“Što se tiče oznaka koje upućuju na opasnost u garaži, one su postavljene na vidnim mjestima, na vratima i na zidu, a osim ove mrlje na koju se poskliznuo Boris, ima mrlja i na drugim mjestima u garaži”, ispričao je Stjepan, zapovjednik vatrogasne postrojbe u Osijeku.

Svjedok Antun, također vatrogasac, kaže kako je bio je prisutan tog dana u garaži i zna što se dogodilo.

Nezgoda na radu

“Kada je sišao sa stuba iz kamiona, Boris je stao na pod, pokliznuo se i pao. Na tom mjestu pod je bio mastan jer inače zna curiti iz kamiona iako se svaki ponedjeljak pere i riba pod garaže, međutim nikada se pod ne može oprati skroz i idealno.

Vidio sam Borisa nakon što je stao na pod garaže da se poskliznuo i pao. I ranije se znalo dogoditi da se kolege poskliznu i padnu, ne baš često, ali se znalo dogoditi. U garaži postoje oznake koje upućuju na opasnosti od pada, a nije bilo posebne oznake da je pod sklizav”, navodi Antun u svojem iskazu.

Sud je zaključio kako je Javna vatrogasna postrojba odgovorna za tu nezgodu na radu te je presudio da osiguravateljska kuća Borisu mora isplatiti odštetu od 18.600 kuna. S kamata, iznos prelazi 20.000 kuna ako presuda postane pravomoćna.

Osim toga, Borisu moraju nadoknaditi parnični trošak u iznosu od 9300 kuna. Osiguravateljska kuća na presudu će se žaliti.


Tagovi: KAMION ODšTETA OSIJEK OZLJEDA PAD VATROGASAC

NEDAVNO OBJAVLJENO