PODIGNUTA OPTUŽNICA

UŽAS Majka (29) ugušila tek rođenu bebu pa je sakrila ispod kreveta

Objavljeno, 27. studenoga 2020. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv majke (29) koja je u stanju duševnog rastrojstva u obiteljskoj kući usmrtila svoju tek rođenu bebu.

Majku se tereti da je u noći na 16. veljače lani “u obiteljskoj kući u mjestu u okolici Ivanca, nakon što je u kupaonici rodila živo dijete, u stanju snažnog duševnog poremećaja, počinila kazneno djelo na štetu djeteta”.

Rješenje o provođenju istrage doneseno je tek u svibnju ove godine, o čemu smo također pisali, dakle 14 mjeseci od smrti novorođenčeta.

Užas se otkrio nekoliko dana od zločina, nakon što je majci pozlilo pa je završila u bolnici. Beba je pronađena zamotana u crnu vreću za smeće ispod kreveta u spavaćoj sobi majke.

Policija i istražitelji dugo nisu znali što učiniti s tim slučajem jer je majka bila u teškom psihičkom rastrojstvu nakon poroda. Obdukcija je pak pokazala kako je beba ugušena.

Majku se istragom teretilo za teško ubojstvo, ali nakon svih istražnih radnji optužena je za blaže kazneno djelo usmrćenja.

“Majka koja usmrti svoje dijete pod utjecajem jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće ili poroda, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina”, stoji u Kaznenom zakonu u opisu djela za koje se majka tereti.

Optužnica je nepravomoćna i na nju se majka može žaliti.


Tagovi: BEBA IVANEC MAJKA OPTUžNICA UGUšILA BEBU

NEDAVNO OBJAVLJENO