DOMAGOJ IVAN MILOŠEVIĆ

Utjecajni zastupnik HDZ-a: Vlada treba što prije prodati Podravku

Objavljeno, 07. siječnja 2020. Razgovori
# Foto: YOUTUBE screenshot / Domagoj Ivan Milošević
AUTOR
Redakcijski tekst

Utjecajni saborski zastupnik HDZ-a i čelnik međunarodnih poslovnih organizacija Domagoj Ivan Milošević založio se za što bržu privatizaciju Podravke, Končara i Đure Đakovića.

“Kasnimo sa privatizacijom tvrtki u kojima država ima značajne udjele poput Podravke, Končara ili Đure Đakovića”, kaže Milošević u razgovoru za Poslovni dnevnik.

On je nedavno imenovan za predsjednika business organizacije stranaka desnog centra iz cijelog svijeta, što je veliko priznanje jer ta organizacija SME Global okuplja i američke republikance te njemački CDU i CSU.

Domagoj Ivan Milošević, osim toga, čelnik je HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika te šef saborskog Odbora za europske poslove. Kaže kako Vlada treba privatizirati sve tvrtke koje nisu strateške, a pod hitno treba prodati cijeli portfelj tvrtki u kojima država posjeduje minorne udjele. 

“U privatizacijskim projektima možemo angažirati i mirovinsku štednju kroz aktivnost mirovinskih fondova, koji s više od 100 milijardi kuna imovine vape za kvalitetnim i velikim projektima”, naglašava Milošević.

No, oštro je protiv privatizacije državnih monopolista, poput HEP-a, Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda.

“Ne bih prodao niti jednu dionicu HEP-a, ali bih omogućio privatna ulaganja u proizvodnju električne energije. Već ih imamo u obnovljivim izvorima energije”, veli Milošević za Poslovni dnevnik.


Tagovi: DOMAGOJ IVAN MILOSEVIC PODRAVKA PRIVATIZACIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO