GENERALI INVESTMENTS IMA 75 POSTO

Uspješna tvornica Eko papir koju je lani poharao požar dobila novog vlasnika

Objavljeno, 07. siječnja 2020. Financijer
# Foto: ŽUPANIJA / Pogon tvornice Eko papir u Goli kod Koprivnice
AUTOR
Robert Mihaljević

Fond privatnog kapitala Generali investments sa sjedištem u Sloveniji preuzeo je podravsku tvornicu papirne ambalaže Eko papir koju je lani bio poharao veliki požar.

Vlasnička promjena već je provedena na Trgovačkom sudu. Generali posjeduje 75 posto udjela, a Krešimir Matošić i Irena Matošić Bijelić 25 posto.

Većinski vlasnik i direktor Darko Matošić izašao je iz tvrtke. Novi direktor je Simon Mastnak iz Slovenije, a u upravi je još Krešimir Matošić.

Generali investments osnovan je uz potporu Europskog investicijskog fonda, a ulaže u mala i srednja poduzeća u regiji s potencijalom rasta.

Eko papir sa sjedištem u Goli kod Koprivnice iznimno je uspješna tvrtka koja je 2018. ostvarila više od 80 milijuna kuna prihoda, uz rast od čak 20 posto. Neto dobit iznosila je 5,5 milijuna kuna i bila je osam posto veća.

Tvornica Eko papir u Goli kod Koprivnice obnovljena nakon požara
Eko papir obnovljen je nakon velikog požara / Foto: Koprivničko-križevačka županija

Tvrtka proizvodi oko 600 milijuna vrećica od organskog papira, a u planu je povećanje kapaciteta na 800 milijuna komada. Gotovo sve izvozi.

Generali investments prepoznao je potencijal Eko papira zbog trendova u ekološkoj proizvodnji i napuštanju proizvodnje plastičnih vrećica u Europi.

U tvornici u Podravini zaposleno je oko 120 radnika, a plan je proširenje proizvodnje i povećanje broja radnih mjesta. Nakon velikog požara koji je gotovo posve uništio tvornicu, Eko papir brzo je stao na noge i nastavio s djelatnošću.


Tagovi: EKO PAPIR GENERALI PREUZIMANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO