ODLUKA U PETAK

Uskoro kreću veliki koncerti! Ali, na njih neće moći baš svatko…

Objavljeno, 10. lipnja 2021. Zabavno
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Ovakvi prizori na koncertima mogući su već ovaj mjesec
AUTOR
Redakcijski tekst

Nacionalni stožer u petak bi trebao odlučiti o pravilima dolaska na velike javne događaje poput koncerata i utakmica uz predočenje digitalne Covid putovnice.

Po svemu sudeći, na koncerte i slične masovne javne događaje moći će samo oni s Covid potvrdom, što znači da su cijepljenje, preboljeli ili imaju negativan test na koronavirus.

Uz ulaznicu na koncert skenirat će se i digitalna Covid potvrda. Prvi koncert s novim pravilima mogao bi se organizirati u zagrebačkoj Areni ili na Jarunu, doznaje RTL Danas.

“Točno gdje će i kako će prvi koncert izgledati je sad teško reći. To prije svega ovisi o našim razgovorima s HZJZ u kojem ćemo trenutku biti spremni da se registriraju te Covid putovnice”, tumači državni tajnik u Ministarstvu kuklture i medija Krešimir Partl.

Dr. Krunoslav Capak potvrđuje pak kako će odluka biti doensena do petka.

“Stožer u ovom trenutku razmatra donošenje nacionalnih pravila za korištenje digitalne Covid potvrde i pretpostavljam da ćemo do kraja tjedna imati nacionalno rješenje za to i onda ćemo moći razgovarati gdje i na koji način bi se organizirao taj koncert. Nadam se da ćemo u petak znati nešto više o tome”, rekao je Capak za RTL.


Tagovi: CAPAK COVID COVID POTVRDA COVID PUTOVNICA KONCERTI

NEDAVNO OBJAVLJENO