Uskoro kreće zaprašivanje komaraca na području cijele Koprivnice

Objavljeno, 14. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: IVAN BRKIĆ / GLAS PODRAVINE
AUTOR
Redakcijski tekst

Zaprašivanje komaraca na području Koprivnice kreće uskoro, potvrđeno je u gradskoj upravi.

“Na užem području centra Koprivnice, površine oko 19 hektara, u srijedu, 21. lipnja, od 19:30 do 21:00 sati, provodit će se adulticidni tretman (hladno zamagljivanje) usmjeren na uništavanje odraslih jedinki komaraca.

Molimo građane da se ne zadržavaju na otvorenome u područjima provedbe u vrijeme suzbijanja, a posebno se to odnosi na osjetljive osobe kod kojih bi insekticid mogao izazvati iritaciju dišnih puteva.

Ukoliko na području koji se tretira postoje pčelari koji drže košnice, molimo ih da pčelama onemoguće izlaz iz košnica. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, akcija se odgađa do slijedećeg povoljnog vremenskog perioda”, rekli su u četvrtak u Gradskoj upravi.

Postupak hladnog ULV zamagljivanja komaraca u letu na području cijele Koprivnice, provodit će se pak tijekom srpnja i kolovoza prema godišnjem planu.

U tijeku je pak tretiranje komaraca nad vodenim površinama koje traje cijelo ljeto, odnosno do rujna. Riječ je o larvicidnom tretiranju, odnosno uništavanju komaraca u njihovim leglima u kojima se razmnožavaju.

Kad krene tretman hladnog zamagljivanja komaraca, građani se upozoravaju da ne izlaze iz kuća te da zatvore prozore i vrata, a pčelare da zatvore košnice ili ih premjeste na sigurno.

Zbog izuzetno povoljnih vremenskih uvjeta za njihov razvoj (obilje kiše i vlage, toplo vrijeme), komarci su se ove godine prilično namnožili i na području Koprivnice.


Tagovi: KOMARCI ZAPRAšIVANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO