U TIJEKU VELIKA AKCIJA

Uskok jutros upao u tvrtku supruge Tomislava Karamarka

Objavljeno, 20. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Tomislav i Ana Karamarko
AUTOR
Redakcijski tekst

Istražitelja Uskoka upali su jutros u prostorije tvrtke Drimia u vlasništvu supruge bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamaraka.

Kako doznaje Večernji, riječ je o akciji koja je usmjerena i na tvrtku Ane Karamarko. Akcijom je obuhvaćeno 38 osoba te devet tvrtki.

“Sumnja se da je ta skupina varala na porezu. Izvlačili su novac tako što su naplaćivali nepostojeće usluge preko lažnih faktura, a sumnja se da su tako sebi pribavili korist od 20 milijuna kuna, dok su proračun oštetili za oko 11 milijuna kuna”, doznaje Večernji.

Prema neslužbenim informacijama, tvrtka Drimia Ane Karamarko platila je oko 400.000 kuna za usluge koje nisu obavljene.

Inače, upravo je tvrtka Drimia tijekom 2016. bila razlog pada Vlade premijera Tihomira Oreškovića i prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka.

Otkrilo se, naime, kako je u jeku spora države i Vlade s mađarskim MOL-om oko INA-e tvrtka Karamarkove supruge poslovno surađivala s lobistom mađarske naftne kompanije Jozom Petrovićem.

Tomislav Karamarko bio je nedavno najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a, čak je pozvao pristaše na prvi predizborni skup. No, na koncu je naprasno odustao od kandidature.

U HDZ-ovim kuloarima tada se to komentiralo neslužbenim informacijama da bi Karamarko uskoro mogao imati posla s istražiteljima, pa se zbog toga navodno povukao iz izborne utrke.


Tagovi: ANA KARAMARKO TOMISLAV KARAMARKO USKOK

NEDAVNO OBJAVLJENO