KAKAV PROPUST DRŽAVNOG PROTOKOLA

Uskočki optuženik i glavni tužitelj zajedno u svečanoj loži. Samo Mamić fali

Objavljeno, 09. siječnja 2020. Komentari
# Foto: PIXSELL
AUTOR
Robert Mihaljević

Protokol svečanosti u zagrebačkom HNK-u u povodu početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u četvrtak navečer napravio je veliki propust.

Slučajno ili ne, u svečanoj loži sjedili su zajedno višestruki optuženik za najteža kaznena djela i onaj tko ga progoni po službenoj dužnosti. Gradonačelnik Milan Bandić i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Jelenić i Bandić, tako, zajedno su pratili operne arije, a blizu njih našao se i kardinal Josip Bozanić. Zlu ne trebalo. Hrvatska je doista zemlja prepuna iznenađenja.

Na svečanost u HNK stigla je hrvatska i europska politička krema na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

SLUČAJ MAMIĆ

S obzirom da je Hrvatska zemlja u kojoj je normalno da predsjednica pjeva na rođendanu uskočkoga optuženika i obećava mu nositi kolače u zatvor, za državni je protokol večeras bilo najnormalnije da Bandić i Jelenić sjede zajedno.

Kladili bismo se da bi u loži sjedio i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić samo da nema prestrogu presudu koja vlastima nalaže da ga odmah zatvore. Da je osuđen na malo manje od pet godina, bio bi ziher dragi uzvanik.

Uostalom, nije bilo tako davno da je taj isti Mamić, tada višestruki uskočki optuženik, zajedno sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom čekao i komentirao rezultate parlamentarnih izbora.

I pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića na tu je funkciju imenovan u doba dok mu je trajao uskočki kazneni postupak.

GRADONAČELNICI S TERETOM

Riječ je o Božidaru Kalmeti, a imenovanje je bilo jasna poruka pravosuđu koje je Kalmetu nedugo potom i oslobodilo.

Hrvatska je i zemlja u kojoj je na izborima za gradonačelnika Varaždina pobijedio čovjek koji je optužen i nepravomoćno osuđen za štetu nanesenu tom istom gradu. Ivan Čehok se zove.

A i njegov virovitički kolega Ivica Kirin premoćno je pobijedio u doba dok se protiv njega vodio kazneni postupak zbog sumnje da je oštetio MUP dok je bio ministar policije.

Hrvatska borba protiv korupcije doista ima vrlo živopisne i neobične metode. Bio bi red da ih sve baš lijepo izloži na prvoj sljedećoj državnoj svečanosti u HNK-u.


Tagovi: DRAžEN JELENIć HNK MILAN BANDIć

NEDAVNO OBJAVLJENO