IPAK MU NIJE POMOGLA

Urnebesna žalba na zatvorsku kaznu: Časni sude, auto sam posudio, ali bio je neispravan

Objavljeno, 21. listopada 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Miroslav (40) ipak mora na osam mjeseci u zatvor zbog krađe automobila, pravomoćno je odlučio Županijski sud u Bjelovaru.

Može se reći da je još dobro i prošao jer je više puta osuđivan zbog sličnih kaznenih djela. Također, za oduzimanje tuđe pokretne stvari predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

No, posebno je urnebesna bila Miroslavova žalba na nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Virovitici koji ga je osudio na zatvorsku kaznu.

“Nisam ukrao auto. Posudio sam ga samo kako bih se njime odvezao do Zagreba. Ali, automobil je bio star i neispravan pa nisam imao druge nego prodati ga u auto-otpad za 650 kuna”, žalio se Miroslav na zatvorsku kaznu.

Višestruko osuđivan

Istu obranu iznio je i tijekom sudskog postupka u Virovitici. Sud, međutim, nije prihvatio njegove argumente jer je “optuženik osobni automobil istog dana prodao, pa je očito da je postupao s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, a ne u cilju njene privremene uporabe”.

“Optuženik je specijalni povratnik koji je višestruko osuđivan zbog istovrsnih kaznenih djela. Očito je da ranije izrečene kazne nisu na njega adekvatno djelovale. Zbog toga je kazna od osam mjeseci zatvora primjerena težini i načinu počinjenja, kao i stupnju krivnje”, zaključuje Županijski sud u Bjelovaru.

Miroslav će, dakle, uskoro na odsluženje zatvorske kazne, a vlasnik automobila morat će odštetu tražiti u privatnoj parnici.


Tagovi: AUTO KRAđA ZALBA

NEDAVNO OBJAVLJENO