AKCIJA USKOKA

UPRAVO Uhićeni suci koje je Zdravko Mamić optužio za primanje mita!

Objavljeno, 09. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: Youtube screenshot / Zdravko Mamić
AUTOR
Redakcijski tekst

Jutros su u Osijeku uhićeni suci Županijskog suda koje je Zdravko Mamić u ožujku optužio za korupciju i primanje mita.

Kako Večernji otkriva, navodno je riječ o najprozivanijim sucima Darku Krušlinu, Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću. USKOK je ranije potvrdio da istražuje osječke suce nakon što ih Mamić teško optužio. Dvojicu sudaca Državno sudbeno vijeće je ranije suspendiralo.

Policija je po nalogu Uskoka uhitila trojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku Zvonka VekićaDarka Krušlina i Ante Kvesića, potvrđeno je pak iz više neovisnih izvora. Među uhićenima je i osječki poduzetnik Drago Tadić.

U tijeku su pretrage domova sudaca Vekića, Krušlina i Kvesića te Drage Tadića. Suci se sumnjiče za primanje mita, braća Mamić za davanje mita, a Tadić je u svemu bio posrednik. Ukupno je, dakle, istragom obuhvaćeno šest osoba.

Zdravko Mamić, nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio 6,5 godina zatvora, na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju je optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, osječke suce Vekića i Krušlina, dok je suca Vrbana nazvao “kriminalcem, koji će koji će kad tad biti smijenjen”.

Rekao je da je Vekiću isplatio više od 500.000 eura, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i Kvesićem, za što tvrdi da ima dokaze. USKOK je nedavno u tužiteljstvu u Livnu ispitao Zdravka Mamića u sklopu istrage protiv sudaca, a iskaz je u Zagrebu dala i njegova supruga za koju Mamić tvrdi da je bila svjedokinja prilikom predaje novca sucima.


Tagovi: MITO OSIJEK SUCI UHIćENI ZDRAVKO MAMIć

NEDAVNO OBJAVLJENO