FOTO Upravo teška prometna na A4: vozačica smrtno stradala

Objavljeno, 12. kolovoza 2023. Crna kronika
# Foto: ČITATELJ / Teška prometna kod čvora Varaždin danas
AUTOR
Redakcijski tekst

Jedna je osoba smrtno stradala u sudaru dva automobila na autocesti kod Varaždina, javlja upravo policija.

“Oko 15.25 sati na autocesti A4, smjer Zagreb – Varaždin, na 33. kilometru kod čvora Varaždin došlo je do teške prometne nesreće između dva osobna vozila.

Hitna pomoć na mjestu nesreće na autocesti kod Varaždina

Vozačica starosti 66 godina na mjestu je smrtno stradala. Promet autocestom ide otežano uz regulaciju policijskih službenika. Slijedi očevid”, priopćila je varaždinska policija u subotu poslijepodne.

Sudeći po fotografijama, došlo je do naleta osobnog automobila na stražnji dio drugog automobila koji je očito mora naglo usporiti zbog zastoja ili je stajao.

Hrvatski autoklub javlja kako se dogodila “prometna nesreća na 33. +700 km između čvora Varaždinske Toplice i čvora Varaždin u smjeru Goričana. Kolona je duga oko 2 kilometra”.

Policija u nedjelju o nesreći:

“U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 15.20 sati na autocesti A-4, smrtno je stradala jedna osoba.

Muškarac starosti 40 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.12 promila, desnom prometnom trakom istočnog kolničkog traka autoceste iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina. Dolaskom na 33. kilometar autoceste, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao udesno na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi.

Pritom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je do prometne nesreće u istom smjeru upravljala 66-godišnja žena. Ona u trenutku prometne nesreće nije bila vezana sigurnosnim pojasom te je vozilom bila zaustavljena na prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi.

Od siline udara, vozilo 40-godišnjaka je odbačeno udesno i prednjim desnim bočnim dijelom udarilo u zaštitnu metalnu ogradu pri čemu je odbačeno ulijevo te prednjim dijelom vozila udarilo u desni bočni dio osobnog vozila vozačice.

Nesretna je vozačica je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja, a smrt je konstatirao liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Također, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 40-godišnji vozač te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Na mjesto događaja izašao je dežurni državni odvjetnik koji je prisustvovao obavljanju očevida. Tijelo stradale žene je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin, gdje će se provesti obdukcija.

Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, nastavljaju kriminalističko istraživanje za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Promet istočnim kolničkim trakom autoceste se za vrijeme trajanja očevida, odvijao otežano, lijevom prometnom trakom uz regulaciju policijskih službenika”.


Tagovi: AUTOCESTA POGINULA PROMETNA VARAžDIN VOZAčICA

NEDAVNO OBJAVLJENO