TEŠKA PROMETNA U VARAŽDINU

Upravo stravična nesreća! Vozač naletio na bicikiste i pobjegao, ima mrtvih

Objavljeno, 31. srpnja 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Nepoznati vozač naletio je automobilom na dvojicu biciklista u subotu oko 22 sata u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu kod aerodroma, dijelu državne ceste D-2.

Jedan je biciklist smrtno stradao, a drugi je teško ozlijeđen i kolima hitne prebačen je u bolnicu, navode u Policijskoj upravi varaždinskoj.

Policija upravo javlja kako je vozač osobnog automobila pobjegao s mjesta strašne nesreće i za njim se intenzivno traga. Državna cesta D-2 na ulazu u Varaždin zbog očevida je zatvorena za sav promet.

Biciklisti su se navodno vozili svojom desnom stranom ceste u trenutku kad je automobil naletio na njih. Više informacija bit će poznato nakon očevida.

U nedjelju se oglasila i policija:

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 31. srpnjaoko 21.20 sati na državnoj cesti D-2 u Varaždinu smrtno je stradao biciklist starosti 32 godine. Očevid je obavio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji sa policijskim službenicima.

Kako je utvrđeno očevidom, za sada nepoznatim osobnim vozilom upravljala je nepoznata osoba iz smjera Trnovca u smjeru Varaždina. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, te je prešao na biciklističku traku gdje je prednjim djelom vozila udario u stražnji dio bicikla kojim je bez upaljenih svjetala i bez reflektirajuće odjeće ili prsluka u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala.

Nakon udara u bicikl, biciklist je sa biciklom odbačen unaprijed kojom prilikom je udario u tijelo 21-godišnjeg pješaka također državljana Nepala, koji se prethodno pješice kretao u istom smjeru. Pješak je uslijed udara odbačen u cestovni jarak i zadobio je ozljede, dok je biciklist na mjestu udara zadobio teške ozljede od kojih je na mjestu preminuo.

Smrt je konstatirana od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Po nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetništva tijelo nesretnog muškarca prevezeno je na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Ozlijeđenom muškarcu medicinska pomoć pružena je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nepoznato vozilo i nepoznata osoba koja je prouzročila prometnu nesreću nije pružila pomoć ozlijeđenim osobama, te je napustila mjesto događaja prometne nesreće u nepoznatom smjeru.

Državna cesta D-2 od prilazne ceste kupalištu Aquacity prema Varaždinu bila je zatvorena za sav promet od 21.40 do 00.10 sati zbog očevida prometne nesreće. Promet se odvijao obilaznim pravcima.

Policijski službeni provode intenzivno kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja nepoznatog vozila i nepoznate osobe koja je izazvala prometnu nesreću i pobjegla s mjesta događaja.

Ovom prilikom molimo sve građane, svjedoke koji imaju bilo kakva saznanja o prometnoj nesreći, nepoznatom vozilu i osobi koja je upravljala vozilom i napustila mjesto prometne nesreće da slobodno jave policiji na broj 192 ili 372-404.

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 1. kolovozaoko 1 sat u Druškovcu smrtno je stradao mladić starosti 24 godine. Očevidom je utvrđeno, kako je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.29g/kg upravljao mladi vozač starosti 20 godina.

Upravljao je vozilom i dolaskom na ravni cestovni potez zbognepropisne brzine i utjecaja alkohola izvršio je naglo kočenje, zatezanjem ručne kočnice kojom prilikom je u fazi kočenja došlo do zanošenja vozila u lijevo i silaska vozila na zemljanu površinu, gdje je uslijed proklizavanja došlo do udara prednjeg djela vozila u jarak bankine i prevrtanja vozila na krov.

Prilikom prevrtanja vozila 24-godišnjak je djelomično ispao iz vozila, te je došlo do prignječenja nesretnog mladića. Uslijed zadobivenih ozljeda nesretni mladić je preminuo na mjestu događaja, te je smrt konstatirana od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Tijelo nesretnogmladića prevezeno je na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.


Tagovi: BICIKLIST POGINUO PROMETNA VARAZDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO