RIJETKOST U HRVATSKOJ

Upoznajte vatrogasno društvo kojim upravljaju ‘vatrene žene’

Objavljeno, 11. lipnja 2020. Zabavno
# Foto: SONJA MARKIĆ / Vatrogaskinje DVD-a Draganovec
AUTOR
Redakcijski tekst

Dobrovoljno vatrogasno društvo Draganovec iz koprivničkog prigradskog naselja u četvrtak je održalo je redovnu izvještajnu skupštinu.

Mihaela Martinjak Lončarek, zapovjednica DVD-a, pobrojala je brojne aktivnosti tijekom prošle godine te uspjehe na više natjecanja. Posebno su uspješne bile žene vatrogaskinje.

Specifičnost DVD-a Draganovec je upravo u tome što društvom, de facto, upravljaju žene koje su alfa i omega DVD-a. To je rijetkost i na razini Hrvatske.

Na skupštini su dodjeljena priznanja, i to Marseli Nemec za deset godina rada u društvu, te za nove časnike prve klase i ispitane vatrogasce.

Hrvoje Blažeković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada, i predsjednik Ivan Golubić pohvalili su dobar rad društva te zalaganje svih članova, posebno na natjecanjima.

Gradonačelnik Mišel Jakšić pak istaknuo je kako je DVD Draganovec jedno od rijetkih vatrogasnih društava u kojima su, osim predsjednika Siniše Nemca, žene na svim ključnim pozicijama.

“Ponovno se i u krizi zbog koronavirusa pokazalo koliko zajednici znače dobrovoljni vatrogasci. U pripremi je rebalans gradskog proračuna i unatoč tomu što će se puno toga promijeniti, izdvajanja za vatrogastvo podići ćemo za dodatnih 15.000 eura”, otkrio je Jakšić.


Tagovi: DVD DRAGANOVEC VATRENE žENE VATROGASCI žENE

NEDAVNO OBJAVLJENO