NE DA SE SMESTI

Uporna Koprivničanka već četvrti put ulovljena da vozi bez vozačke dozvole

Objavljeno, 01. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Božica (48) iz Koprivnice već je četvrti put ulovljena kako svojim fiatom puntom upravlja prije polaganja vozačkog ispita. Kažnjena je ovih dana na sudu s 9000 kuna i može se reći da je jako dobro prošla.

Premda je već triput dosad pravomoćno osuđivana zbog istog prekršaja – vožnje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima – Božica je i lani 28. studenog u 19.20 sati bila za volanom svojega punta.

Policajci su je kao ‘staru poznanicu’ zaustavili u Starogradskoj ulici u Koprivnici. I to gotovo pred kućnim pragom.

Na ročište glavne rasprave održane ovih dana Božica se nije odazvala, niti je dostavila pisanu obranu, “a iz stanja spisa vidljivo je da je izbjegavala uručenje poziva” navedeno je u presudi.

Da su je u istom prekršaju ulovili nakon 1. kolovoza ove godine, vjerojatno bi kao uporna ‘ponavljačica’ završila u zatvoru jer su kazne za takav prekršaj prilično postrožene. Za vožnju bez vozačke kazna je, po novome, od deset do 20 tisuća kuna ili 60 dana zatvora.

Božica je kažnjena s 9000 kuna, ali ako kaznu podmiri u roku mora platiti tek 6000 kuna. Ostala je i devet mjeseci bez vozačke, koje ionako nema i teško da će je ikad imati.


Tagovi: BEZ VOZAčKE KAZNA POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO