DOVRŠENA ISTRAGA

Unutarnja kontrola MUP-a: Policajka je opravdano pucala u provalnika

Objavljeno, 01. kolovoza 2020. Vijesti
# Foto: MUP / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Unutarnja kontrola MUP-a dovršila je istragu o slučaju ranjavanja provalnika (30) u kojeg je hitac iz pištolja ispalila policajka koju je napao.

Sve se dogodilo 28. srpnja nešto iza ponoći u Vinkovcima. Policajka je zatekla provalnika, a nakon što ju je napao, u samoobrani je ispalila hitac u njega teško ga ranivši.

“Proveden je obvezatni postupak MUP-a RH, točnije PU vukovarsko-srijemske, pri čemu je uporabu sredstava prisile (vatrenog oružja) policijske službenice nad 30-godišnjakom načelnik PU vukovarsko-srijemske ocijenio opravdanom”, navode u subotu u policiji.

Provalnik je u petak otpušten iz Opće bolnice u Vinkovcima te je u subotu uz kaznenu prijavu pospremljen u istražni zatvor.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je provalnik počinio više kaznenih djela, odnosno istraživanje je ukazalo na sumnju da je počinio dva kaznena djela teška krađe, potom napad na službenu osobu i kazneno djelo krađe. 

“Nekoliko sati prije nego je uhićen u provali u Vinkovcima, u večernjim satima 27. srpnja, oko 23.30 sati, izvršio provalu u trgovinu mješovite robe u Gradištu, odakle nije ništa otuđio. U toj provali pomagala mu je žena (29) iz Đakova.

Isti dan, ali rano ujutro, u Vinkovcima je iz nezaključanog parkiranog teretnog vozila otuđio žensku torbicu s novcem i osobnim dokumentima 46godišnjakinje iz Orolika”, ističu u policiji.


Tagovi: ISTRAGA MUP POLICAJKA PROVALNIK PUCALA

NEDAVNO OBJAVLJENO