USKORO MU POČINJE SUĐENJE

Unuk pomogao baki da se ubije. Umrla je u najstrašnijim mukama

Objavljeno, 23. studenoga 2020. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Hitni bolnički odjel u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Unuk Dean (45) pomogao je svojoj baki da počini samoubojstvo i zbog toga će mu uskoro početi suđenje.

Prema optužnici, Dean je na zamolbu svoje bake u dućanu kupio solnu kiselinu te je izlio u bočicu na kojoj je pisalo da je riječ o medicinskom alkoholu.

Dogodilo se to 26. studenoga 2017. u obiteljskoj kući u Zagrebu. Baka je drugi dan ujutro popila sadržaj bočice i treći dan umrla u teškim bolovima u bolnici.

“Zadobila je osobito teške ozljede u vidu korozivne ozljede jednjaka, želuca, dvanaesnika i silaznog dijela debelog crijeva s teškim oštećenjem jetre, od čega je preminula”, navodi se u optužnici.

SVE JE PRIZNAO

Dean je tijekom istrage priznao da je baki kupio solnu kiselinu u dućanu jer ga je u više navrata molila da to učini. Jako je patila za sinom koji je iznenada umro mlad.

“Svima u kući govorila je da će se ubiti. Kupio sam joj tu kiselinu, ali nisam vjerovao da će je popiti. Ne smatram se krivim”, rekao je Dean pred istražnim sucem.

Bakina kći, čija je obitelj živjela s nesretnom staricom u kući, potvrdila je kako se majka nije mogla pomiriti sa smrću sina, njezina brata, te je stalno govorila da će se ubiti.

“Nakon što je hitna odvezla majku u bolnicu, u kuću je došao Dean koji ne živi s nama. Sjeo je na tabure i rekao mi da je on baki u bočicu nalio solnu kiselinu jer ga je ona to zamolila.

NIJE PROBLEMATIČAN

Rekao je i da mu je sad žao zbog toga. Bila sam u šoku”, ispričala je kći žene koja se ubila.

Nekoliko dana nakon smrti majke otišla je, kaže, u policiju gdje je prijavila Deana koji je dao solnu kiselinu njezinoj majci. Nije to smio učiniti, naglasila je.

Rodbina za Deana kaže da nipošto nije problematičan. Miran je i povučen, ističu, ne pije i ne drogira se. Nikad nije prijavljivan, niti osuđivan.

Za kazneno djelo sudjelovanja u samoubojstvu može dobiti do tri godine zatvora. No, s obzirom na sve okolnosti, Državno odvjetništvo traži da ga se osudi na sedam mjeseci uvjetno.


Tagovi: BAKA OPTUžNICA SAMOUBOJSTVO UNUK

NEDAVNO OBJAVLJENO