Umirovljenik pretukao djevojku na kolodvoru. Razlog je nevjerojatan

Objavljeno, 14. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Wikipedia (željeznički kolodvor u Varaždinu)
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog punjenja mobitela na željezničkom kolodvoru u Varaždinu inače mirni umirovljenik Nikola (71) šakama po glavi pretukao je djevojku Jasminu (34) koja je zbog ozljeda prevezena u varaždinsku Opću bolnicu.

Nikola je proglašen krivim te je osuđen na novčanu kaznu od 200 njemačkih maraka, odnosno 780 kuna, premda je “stupanj drskosti ponašanja u konkretnom događaju bio vrlo visok”. No, Općinski sud kao olakotnu okolnost uzeo je činjenicu da Nikola dosad uopće nije bio prekršajno kažnjavan.

Policija prijavila oboje

Jasmina je na sudu ispričala kako je lani u kolovozu punila mobitel u čekaonici na željezničkom kolodvoru u Varaždinu.

“Sjedila sam tamo i punila mobitel kad mi je u jednom trenutku prišao taj gospodin i rekao da izvadim punjač iz struje jer si on mora napuniti svoj mobitel. Rekla sam mu da ne mogu jer čekam da se moj napuni. On je htio na silu iskopčati punjač pa sam ga upozorila da ću mu uzeti sve stvari ako mi takne mobitel. Napao me potom fizički, nekoliko me puta udario šakom u glavu zbog čega sam završila na hitnoj i odmah pozvala policiju”, ispričala je Jasmina.

Policija je na koncu prekršajno prijavila i Jasminu i Nikolu, i to za remećenje javnog reda i mira jer je Jasmina u pokušaju da se obrani odgurivala Nikolu. No, sud je odbacio prijavu protiv Jasmine. Nikola je u nekoliko navrata pozivan da iznese svoju obranu, ali nije se želio odazvati, pa je suđenje održano bez njega.

Zadobila natučenje glave

 “Analizom obrane okrivljene Jasmine i uvidom u liječničku dokumentaciju Opće bolnice Varaždin utvrđeno je da je okrivljeni Nikola počinio prekršaj koji mu je stavljen na teret. Iz liječničke dokumentacije je vidljivo da je Jasmina zadobila udarce u glavu”, navodi se u presudi.

Presuđeno je, dakle, da je Nikola lani u kolovozu oko 11.30 sati na kolodvoru “narušavao javni red i mir na naročito drzak način jer je počeo negodovati što si Jasmina tako dugo puni mobitel i potom je htio iskopčati punjač, na što je Jasmina došla do Nikole i počeli su međusobno vikati”.

“Potom je Nikola šakom po licu udario Jasminu, nakon čega je ponovno htio iskopčati punjač te su se opet sukobili pa je Jasmina udarila Nikolu po vratu, dok je on Jasminu nekoliko puta udario šakom po glavi. Jasmina je zadobila natučenja glave te ju je hitna pomoć prevezla na odjel kirurgije Opće bolnice u Varaždinu”, stoji u nepravomoćnoj presudi.


Tagovi: KOLODVOR MOBITEL PRESUDA PRETUKAO UMIROVLJENIK

NEDAVNO OBJAVLJENO