SUTKINJA JOJ SE SMILOVALA

Umirovljenica jurila vozilom pa ‘plakala’ na sudu: Nemojte, penzija mi je 1995 kn

Objavljeno, 25. studenoga 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Umirovljenica Zvjezdana (71) proglašena je krivom i osuđena jer je automobilom potegnula 82 kilometra na sat zagrebačkom Ilicom u kojoj je ograničenje 50 km/h.

Sve se dogodilo još lani na Badnjak nešto prije 14.30 sati, a presuda je donesena ovih dana i odmah je postala pravomoćna.

“Dakle, protivno zabrani upravljala je motornim vozilom na cesti u naseljenom mjestu brzinom koja je za 30 do 50 km na sat veća od dopuštene brzine ograničene prometnim znakom”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Policija je u prekršajnom nalogu zatražila da se Zvjezdanu, koja je inače iz Siska, kazni s 3000 kuna, ali sutkinja se umirovljenici smilovala nakon što je čula njezinu obranu. Vozačica je rekla kako vozi 40 godina i uvijek se trudi poštovati prometne propise.

“Molim vas da svakako uzmete u obzir da imam 71 godinu i primam 1995 kuna mirovine mjesečno. Prema tome, i bez bilo kakvih kazni i neplaniranih troškova izuzetno teško spajam kraj s krajem. Kazna policije od čak 3000 kuna dovela bi u pitanje moju egzistenciju”, molila je Zvjezdana.

Sutkinja joj je na koncu odredila novčanu kaznu od 1500 kuna, što je ispod zakonom propisanog minimuma za taj prekršaj. Kako se Zvjezdana odrekla prava na žalbu, presuda je odmah postala pravomoćna.


Tagovi: BRZA VOžNJA KAZNA SUD UMIROVLJENICA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO