Ulaznice za Renesansni festival ove godine skuplje 50 posto

Objavljeno, 07. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Renesansni festival u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Spektakularni Renesansni festival u Koprivnici održat će se od 17. do 20. kolovoza.

Čini se kako bi ovogodišnje izdanje, prema broju domaćih i stranih skupina koje nastupaju, moglo biti najmasovnije dosad.

Očekuje se više od 1300 sudionika iz zemlje i inozemstva: od viteških skupina i zabavljača do dresera životinja i srednjovjekovnih glazbenika. Glavna ovogodišnja festivalska tema su životinje kojih će biti mnogo.

Organizatori kažu kako će u programu sudjelovati veliki broj pojedinaca i udruga za uzgoj i zaštitu životinja. Posjetitelji će moći razgledati mnoštvo različitih vrsta životinja tipičnih za srednji vijek, a kojima će na festivalu biti osigurana kvalitetna hrana, smještaj te klimatski uvjeti, ističu.

Zbog rasta troškova organizatori su, međutim, odlučili dići cijenu ulaznica na Renesansni festival i dnevnih parkirnih karata na koprivničkome sajmištu. I to prilično.

Tako će u petak ulaznica na bedeme, tzv. mostarina, stajati 3 eura, a u subotu i nedjelju po 5 eura. To je oko 51 posto skuplje nego lani kad je ulaznica za petak stajala 15 kuna, a za subotu i nedjelju po 25 kuna.

Skuplje je i parkiranje: dnevna karta u petak stajat će 2 eura (lani 10 kuna), što je 50 posto skuplje, a subotu i nedjelju po 3 eura (lani 20 kuna), što je više za 13 posto u odnosu na festivalske dane prošle godine.


Tagovi: RENESNASNI FESTIVAL ULAZNICE

NEDAVNO OBJAVLJENO