IZGUBIO RUKU I POLA KOLJENA

Ukrao motocikl pa par sati poslije doživio tešku nesreću. I sudac mu se smilovao

Objavljeno, 16. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Dragutin (39) osuđen je na pet mjeseci zatvora i plaćanje 40.000 kuna odštete nakon što je u Križevcima ukrao motocikl yamahu pa skrivio prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen.

Nesreća se dogodila u lipnju 2014. u Križevcima. Zbog teških ozljeda Dragutinu je amputirana lijeva ruka, a ostao je i bez pola lijevog koljena. Sada vlasniku motocikla Dejanu mora nadoknaditi štetu te odslužiti zatvorsku kaznu s obzirom da je presuda bezuvjetna.

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda, Dragutin je “kriv što je oko 14 sati u Križevcima došao do motocikla koji je bio parkiran u poslovnom prostoru u sklopu obiteljske kuće te je bez znanja vlasnika ključem koji je tamo pronašao stavio motocikl u pogon i odvezao se”.

Otuđenom yamahom koristio se sve do 18.45 sati kada doživljava tešku prometnu nesreću nakon koje ostaje invalid. Upravo mu je stradavanje i invalidnost bila olakotna okolnost te je – unatoč ranijoj osuđivanosti zbog teških krađa i razbojništava – dobio samo pet mjeseci zatvora. Osim toga, oslobođen je plaćanja sudskih troškova.

“Pri odabiru vrste i visine sankcije sud je uzeo u obzir da je optuženik osoba narušenog zdravstvenog stanja, da osobno trpi posljedice svoga kaznenog djela jer je s motociklom sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je teško stradao”, zaključuje Općinski sud u presudi.


Tagovi: KRAđA MOTOCIKL NESRECA PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO