OSUĐEN NA DEVET MJESECI ZATVORA

Ujak za vrijeme obiteljskih druženja ispod stola dirao malodobne nećakinje

Objavljeno, 09. studenoga 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ujak Tomo (46) pravomoćno je osuđen na devet mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog bludnih radnji koje je godinama činio prema svojim malodobnim nećakinjama.

Prema presudi, on je u svojoj obiteljskoj kući u okolici Slatine, “u nakani zadovoljenja svog spolnog nagona, u vrijeme obiteljskog druženja, koristeći trenutke kada nikoga nije bilo u blizini”, u više navrata svoju 10-godišnju nećakinju “dodirivao rukama preko odjeće po stražnjici, grudima i spolnom organu, stiskao ju i povlačio prema sebi, i ljubio po licu, što je kod nje izazvalo snažnu nelagodu”.

Osuđen je i za bludne radnje prema drugoj, 12-godišnjoj nećakinji koju je u više navrata u obiteljskoj kući “u nakani zadovoljenja svog spolnog nagona, u vrijeme obiteljskog druženja, koristeći trenutke kada nikoga nije bilo u blizini, dodirivao rukama preko odjeće po grudima i spolnom organu, te jednom prilikom trljao svoju nogu o njezinu ispod stola za kojim su sjedili s obitelji, što je kod iste izazvalo snažnu nelagodu”.

Jedna od malodobnih nećakinja naglasila je kako joj je to činio godinama, sve do punoljetnosti, i to koristeći obiteljska druženja u svojoj kući. Nakon što je odlučila progovoriti i pokrenuti kazneni postupak, bila je stigmatizirana od obitelji, mnogi joj nisu vjerovali.

No, kaže kako je imala punu i bezrezervnu potporu oca koji je, nažalost, umro, a da nije doživio pravomoćnu presudu kojom je dokazano da je bila u pravu i da ju je ujak spolno zlostavljao. Danas je punoljetna djevojka. Sud joj je dosudio i 50.000 kuna odštete koju joj ujak mora platiti za duševne boli i pretrpljena ponižena.


Tagovi: BLUDNE RADNJE NEćAKINJE PRESUDA SLATINA UJAK

NEDAVNO OBJAVLJENO