PRAVOMOĆNA PRESUDA PROTIV MONSTRUMA

Ujak četiri godine spolno općio s malodobnom nećakinjom. Dobio je 2 godine zatvora

Objavljeno, 23. travnja 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Ujak D. K. (34) pravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora jer je čak četiri i pol godine spolno zlostavljao i iskorištavao nećakinju.

Sve je krenulo u dobi dok je djevojčica imala 12 godina, a nastavilo se sve do njezine nepune 17. godine života. Nepravomoćnom presudom ujak monstrum iz Čakovca bio je osuđen na četiri i pol godine zatvora, ali neke točke optužnice zbog nejasnoća poništene su i vraćene na ponovno suđenje.

Prije svega, točka optužnice u kojoj se navodi kako je spolni odnošaj muškarac imao kao srodnik po krvi u ravnoj lozi. No, optuženik u žalbi ističe kako ujak i nećakinja nisu srodnici u ravnoj lozi.

“U nepravomoćnoj presudi navodi se da je okrivljenik imao sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju sa svojom nećakinjom, dok ga sud proglašava krivim za počinjenje kaznenog djela koje može počiniti samo srodnik po krvi u ravnoj lozi. 

NISU KRVNI SRODNICI

Prema podacima iz spisa, okrivljenik je brat majke oštećene djevojčice, pa je dakle oštećenoj ujak, a ujak i nećakinja nisu srodnici u ravnoj lozi”, navodi Županijski sud koji je poništio veći dio presude i vratio je čakovečkom sudu.

Da je ujak seksualno zlostavlja, djevojčica se povjerila prijateljici koja joj je rekla da ga prijavi policiji. No, kako ona to nije htjela učiniti, prijateljica je sve ispričala majci žrtve.

Monstruozni ujak četiri i pol godine je, dakle, seksualno iskorištavao malodobnu nećakinja, a “pritom je iskoristio činjenicu povjerenja koje su roditelji imali prema njemu kao njenom ujaku”.

“Da bi skrio te bludne radnje kroz inkriminirano razdoblje, poklonima i zastrašivanjem sprječavao je malodobnu oštećenicu da o tim bludnim radnjama ikome priča”, stoji u presudi Županijskog suda.


Tagovi: BLUDNE RADNJE NEćAKINJA PRESUDA SPOLNO UJAK

NEDAVNO OBJAVLJENO