OVA DRŽAVA IMA OZBILJAN PROBLEM

Uhićenom šefu Janafa oprane milijune čuvao muž moćne javne tužiteljice!

Objavljeno, 03. listopada 2020. Vijesti
# Foto: NJOVA TV screenshot / Uhićeni šef Janafa Dragan Kovačević
AUTOR
Redakcijski tekst

Nove informacije o tragu novca i uhićenjima u aferi Janaf otkrivaju nove dokaze o snažnoj isprepletenosti moćnika s cijelim državnim sustavom.

Istražitelji su, naime, ovaj tjedan uhitili supruga moćne javne tužiteljice koja je pisala i optužnicu za Agrokor. Kako Jutarnji otkriva, riječ je o Goranu Puklinu, mužu zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin.

U stanu Puklina u Ulici Božidara Adžije na zagrebačkoj Trešnjevci šef Janafa Dragan Kovačević je na dan uhićenja pospremio 2,59 milijuna kuna, 247.000 eura i 20.000 švicarskih franaka.

Puklin je to i učinio te je skrivao novac sve do utorka kad su istražitelji pokucali na vrata stana koji koristi. Novac je pronađen tijekom pretresa, a Puklin je uhićen jer je znao da je Kovačevićev novac ‘opran’.

No, nakon ispitivanja pušten je da se brani sa slobode pa se pretpostavlja kako je priznao počinjenje kaznenog djela.

Ukupno je dosad kod Kovačevića otkriveno i oduzeto čak 19 milijuna kuna u razlitičim valutama. Jutarnji navodi kako je oko milijun eura pronađeno u garaži u Samoboru, oko 4,5 milijuna kuna kod Puklina, u Addiko banci 650.000 eura, a u Zabi 160.000 eura i 800.000 kuna.

Inače, u zadnjoj imovinskoj kartici u ožujku ove godine, nakon što je dobio novi mandat na čelu Janafa, Dragan Kovačević naveo je kako nema ni kune ušteđevine. Prijavio je plaću od 25.700 kuna neto.


Tagovi: DRAGAN KOVAčEVIć JANAF MIRELA ALERIć PUKLIN MUž JAVNE TUžITELJICE OPRANI NOVAC

NEDAVNO OBJAVLJENO