SKANDAL KOD IMOTSKOG

Uhićeni muškarci koji su zarobili novinarku kod kuće ministra Kujundžića

Objavljeno, 24. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: Youtube screenshot / Slobodna Dalmacija / Napadači na novinarku
AUTOR
Redakcijski tekst

Uhićena su četiri muškarca koje se tereti da su u četvrtak napali novinarku Slobodne Dalmacije koja je kod Imotskog došla snimati kuću ministra Milana Kujundžića.

Okružili su automobil novinarke Andreje Topić, vikali na nju i oštetili joj vozilo. Nisu je htjeli pustiti sve dok nekog nisu dobili na mobitel pa im je rekao da je puste.

Novinarka sumnja da su zvali ministra jer su među napadačima bili njegovi rođaci i susjedi.

“Jučer oko 11 sati u Ivanbegovini četiri muškarca su verbalno napala žensku osobu, a nakon toga okružili osobno vozilo u koje je ušla kako bi se od njih sklonila. Dok se osoba nalazila u vozilu, pokušavajući krenuti vozilom, muškarci su joj zapriječili odlazak i tom prilikom oštetili vozilo.

VIDEO: Slobodna Dalmacija

Policijski službenici uhitili su četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti podnesena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari”, kažu u splitskoj policiji.

Muškarci su bili na susjednom gradilištu. Čim su novinarku vidjeli da je došla i da snima, dotrčali su do nje i vikali da ne smije snimati. Ona je pobjegla u automobil, a oni su je okružili i nisu je puštali da ode.

Pustili su je tek kad su mobitelom obavili razgovor s nekim, zvali su ga Gazda, te su joj rekli da može slobodno snimati.


Tagovi: IMOTSKI KUCA MILAN KUJUNDžIć MINISTAR NOVINARKA SLOBODNA DALMACIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO