PRVO POZIV, A ONDA AKCIJA

Uhićeni lažni poštari koji su provalili u kuću jadne starice (71)

Objavljeno, 03. lipnja 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je uhitila dvojicu prevaranata i provalnika koji su imali uhodan sustav za krađu novca i drugih vrijednosti iz obiteljskih kuća.

O takvom modelu izvlačenja naivnih ljudi iz kuća pisali smo nedavno kad je policija upozorila na više takvih slučajeva u Varaždinu. Posljednji se dogodio u Podravskim Sesvetama kod Đurđevca.

Dakle, prevaranti najprije telefonom zovu uglavnom starije samce. Kažu da su iz pošte i da treba hitno doći preuzeti pošiljku koja je stigla. Potom upadaju u praznu kuću i kradu sve što stignu.

To su napravili i jadnoj 71-godišnjakinji iz Podravskih Sesveta 26. svibnja u prijepodnevnim satima.

“Žena je povjerovala u istinitost poziva te krenula u najbliži poštanski ured, dok su oni provalili u obiteljsku kuću i otuđili više tisuća kuna”, priopćila je u srijedu koprivnička policija.

No, đurđevački policajci brzo su im ušli u trag te ih uhitili. Riječ je o 32-godišnjaku iz Međimurja i 40-godišnjaku s varaždinskog područja.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe provaljivanjem protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku”, kažu u policiju.

Zasad nije poznato hoće li ih se teretiti i za nedavne provale i krađe na području Varaždina po istom modelu poziva iz ‘pošte’.


Tagovi: PAKET POšTA PREVARA PROVALNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO