Uhićeni gazda Tehnixa Đuro Horvat i direktorica komunalca Jasna Kukuljan!

Objavljeno, 04. travnja 2023. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / Đuro Horvat
AUTOR
Redakcijski tekst

Pet je osoba uhićeno jutros u akciji europskog tužiteljstva zbog sporne gradnje sortirnice otpada kod Rijeke koja je sufinancirana EU novcem.

Kako doznaje portal medjimurski.hr, među uhićenima je i Đuro Horvat, predsjednik uprave Tehnixa iz Donjeg Kraljevca!

Uhićena je još jedna osoba u Donjem Kraljevcu, ali se njezin identitet zasad ne zna, iako je bilo raznih špekulacija da je u pitanju jedan od sinova ili netko iz financijskog sektora, piše taj portal.

Uhićenja su se dogodila na riječkom i međimurskom području. Novi list neslužbeno doznaje kako su među uhićenima bivša pročelnica komunalnog odjela Rijeke Irena Miličević, ali i aktualna direktorica Komunalnog društva Čistoća Jasna Kukuljan.

Miličević je u mirovinu otišla u siječnju 2021. godine, a na čelu tog odjela provela je punu 21 godinu. Kukuljan je na čelno mjesto u Čistoći došla 2017. godine, piše riječki dnevnik.

Inače, projekt sortirnice u Mihačevoj Dragi kod Rijeke gradili su Tehnix i GP Krk, a stajao je više od 30 milijuna kuna. Europski istražitelji sumnjaju da je sortnirnica debelo preplaćena. Iz europskih fondova za novu je sortirnicu osigurano 85 posto sredstava.


Tagovi: đURO HORVAT RIJEKA SORTIRNICA TEHNIX UHIćEN

NEDAVNO OBJAVLJENO