VELIKA AKCIJA U VARAŽDINU

Uhićena zločinačka skupina, državu oštetili za čak 123 milijuna kuna!

Objavljeno, 12. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: USKOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je dovršila višemjesečno kriminalističko istraživanje nad sedmoricom muškaraca u dobi od 30, 22, 30, 40, 32, 28 i 41 godine s prebivalištem na području Varaždina i Zagreba.

Zločinačka skupina, kako se sumnja, od lipnja 2020. do siječnja ove godine prošvercala je u Hrvatsku oko 154 tone prešanog duhana u listu. Time su državni proračun oštetili za oko 123 milijuna kuna, a sebi su pribavili nezakonitu korist od 6,8 milijuna kuna.

“Pretraženi su stanovi, kuće, vozila, poslovni prostori i skladišta na području Varaždinske županije i Zagreba, kojima se koriste osumnjičeni.

Prilikom pretraga na području Grada Varaždina pronađeno je i privremeno oduzeto  ukupno 11.880 kilograma prešanog duhana u listu, dok je na području Zagreba pronađeno i privremeno oduzeto još 5000 kilograma.

Uz duhan, pretragama su pronađeni i privremeno oduzeti novac u ukupnom iznosu od 98.000 kuna i 300 eura, dva teretna vozila tegljača, od kojih jedno s priključnim vozilom, kojim su osumnjičeni prevozili duhan.

Oduzeto je i skupocjeno osobno vozilo marke BMW, veći broj mobilnih uređaja, SIM kartica,  mediji za pohranu podataka, dokumentacija, pištolj marke Browning sa streljivom, nekoliko paketića po 0,7 grama kokaina i drugo.

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku. Jedan od osumnjičenika koji je bio u bijegu, danas se sam javio policijskim službenicima, nakon čega je uhićen”, priopćili su u petak iz varaždinske policije.

Cijela je akcija odrađena u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminala te Ravnateljstvm policije.


Tagovi: DUHAN POLICIJA šVERC VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO