UMJESTO DA IH PRIJAVI ZA KRŠENJE ZAKONA...

Uhićena inspektorica koja se gostila u kafićima tijekom lockdowna

Objavljeno, 02. ožujka 2021. Vijesti
# Foto: USKOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je u suradnji s USKOK-om u utorak uhitila sanitarnu inspektoricu (57) zbog sumnje u više kaznenih djela i koruptivnih radnji.

Sucu istrage danas je predloženo da je se zadrži u zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela zlouoprabe položaja i ovlasti.

USKOK sumnja da je inspektorica od studenog lani do sredine veljače ove godine u ugostiteljskim objektima u Zagrebu koji su radili protivno epidemiološkim mjerama u tri navrata koristila njihove usluge ne prijavljujući ih za kršenje zakona.

Dakle, umjesto da ih prijavi za kršenje epidemioloških mjera, sanitarna inspektorica besplatno je jela i pila u tim objektima.

“Sastavljala je zapisnike o obavljenom inspekcijskom nadzoru u pojedinim tvrtkama iako ga nije stvarno provela. U dva je navrata, prilikom provođenja nadzora, propustila sačiniti zapisnik o utvrđenim prekršajima i procesuirati ih”, navodi USKOK u rješenju o istrazi.

Sumnja se i da je tijekom veljače kao inspektorica u jednoj ljekarni u Zagrebu “zatekla u prodaji sredstava bez važećeg odobrenja Ministarstva zdravstva te je utvrdila da je tvrtka koja je proizvode stavila u prodaju podnijela nepotpun zahtjev za njihovom registracijom”.

Potom je otišla u inspekcijski nadzor te tvrtke i vlasnike povezala s drugookrivljenim (39) preko kojeg im je riješila dozvolu. Za to su, sumnja USKOK, dobili ukupno 2000 eura.

Inspektorica je uhićena i završit će u istražnom zatvoru, a njezin pomagač (39), direktor jedne tvrtke, pušten je da se brani sa slobode.


Tagovi: KAFIćI LOCKDOWN SANITARNA INSPEKTORICA UHIćENA

NEDAVNO OBJAVLJENO