Uhićena dva policajca! Od ilegalnih migranata naplaćivali 10 eura

Objavljeno, 07. kolovoza 2023. Crna kronika
# Foto: USKOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Uhićena su dva policajca zbog sumnje da su od ilegalnih migranata uzimali 10 eura za prijevoz do Zagreba.

Prema informacijama karlovačke Policijske uprave, dvojica policajaca su od 19 migranata uzela najmanje 190 eura.

“Policijski službenici proveli su u koordinaciji s Uskokom kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika starosti 47 i 28 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 4. kolovoza tijekom obavljanja službe na području grada Slunja iskoristili svoj položaj i ovlasti kako bi sebi zajedno pribavili protupravnu imovinsku korist.

Za vrijeme osiguranja 19 stranih državljana koji su dovedeni u Policijsku postaju Slunj radi utvrđivanja ispunjavaju li uvjete boravka u RH, policijski službenici su im naveli da za uslugu prijevoza do Zagreba trebaju predati 10 eura po osobi.

Nakon toga su im strani državljani dali najmanje 190 eura. Odmah su to prijavili policijskim službenicima koji su ih preuzeli te su o svemu izvijestili rukovoditelje. Osumnjičeni policijski službenici ubrzo su uhićeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. 

U subotu su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je Uskoku. Također su udaljeni iz službe te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti”, rekli su danas u karlovačkoj policiji.


Tagovi: KARLOVAC MIGRANTI UHIćENI POLICAJCI

NEDAVNO OBJAVLJENO