NAPLAĆIVAO ONO ŠTO NIJE SMIO

Uhićen šef Crvenoga križa! Terete ga za kriminal težak oko 30.000 kuna

Objavljeno, 15. studenoga 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Nebojša Buđanovac
AUTOR
Redakcijski tekst

Uhićen je šef društva Crvenog križa kojeg policija treti za zloporabu položaja i ovlasti tešku 30-ak tisuća kuna.

Kaznenu prijavu policija je nakon krim-istrage podnijela protiv ravnatelja Crvenoga križa Varaždinske županije Nebojše Buđanovca, otkriva portal varazdinski.hr.

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti.

Kako se sumnja, navedeni je u svojstvu odgovorne osobe jedne javne ustanove s područja Varaždinske županije,  iskoristio svoj položaj i ovlasti, na način da je od 2017. do 2021. godine pružao usluge stručnog savjetovanja koje se pružaju besplatno u javnoj ustanovi, te ih je naplaćivao većem broju osoba. 

Izvršene je usluge naplaćivao u gotovini bez izdavanja računa za gotovinsku naplatu. Navedenim radnjama je sebi pribavio materijalnu korist u iznosu od tridesetak tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja navedeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske”, priopćili su u ponedjeljak iz varaždinske policije.


Tagovi: CRVENI KRIž NEBOJšA BUđANOVAC UHIćEN VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO