KAŽE DA S PALI NA PLOČNIKU

Uhićen odvjetnik, izmislio ozljede za 18 ljudi i dobio naknadu štete od Grada

Objavljeno, 18. rujna 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je uhitila odvjetnika (31) kojeg se tereti da je uz pomoć još 18 osoba prevario gradske vlasti i osiguravajuće društvo za oko 317.000 kuna.

Na teret mu se stavlja da je za 18 osoba starosti od 26 do 88 godina pribavljao lažnu liječničku dokumentaciju u kojoj je pisalo da su te osobe zadobile ozljede u padu zbog oštećenih pločnika diljem Zagreba. Potom su od gradskog sustava dobivali odštete u iznosu od 14.000 do 47.600 kuna.

Policija je prijavila svih 19 osumnjičenih osoba zbog više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprava. Odvjetnik je u petak uhićen te je obavljena pretraga njegovog stana, odvjetničkog ureda i osobnog automobila. Protiv ostalih osumnjičenih osoba posebno je izvješće nadležnom državnom odvjetništvu podneseno redovnim putem. 

“Sumnja se da je tijekom 2019. i 2020. godine u svojstvu punomoćnika stranaka u odštetnim zahtjevima podnijetim trgovačkom društvu iz Zagreba navodio neistinita mjesta nastanka ozljeda stranaka s lažno prikazanim činjenicama da su one zadobile ozljede na području Zagreba uslijed oštećenja na pločniku nastalih zbog neodržavanja.

Prvoosumnjičeni 31-godišnjak je na neutvrđen način pribavio krivotvorenu liječničku dokumentaciju s izmijenjenim mjestom i načinom nastanka ozljeda te takvu prilagao uz odštetne zahtjeve. Nakon što je oštećeno trgovačko društvo provelo postupak naknade štete, strankama su isplaćivali novčanu naknadu za zadobivene ozljede, od koje naknade je opunomoćenik dio novca zadržavao za sebe”, otkrivaju u subotu u policiji.


Tagovi: ODVJETNIK OZLJEDE UHIćEN ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO