SULUDI PONOĆNI POHOD

Uhićen nakon što je u prozore bacio sjekiru, peglu, metalni držač, kameni blok

Objavljeno, 25. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Muškarac (52) uhićen je i određen mu je jednomjesečni istražni zatvor nakon što je prošli tjedan oko ponoći porazbijao prozore na dvije obiteljske kuće u okolici Varaždina.

Bilo je to, zapravo, suludo divljanje i prava je sreća da netko nije ozbiljnije stradao u kućama u kojima su članovi obitelji tog časa čvrsto spavali.

Prvo je u prozor spavaće sobe jedne kuće bacio teški metalni držač zastave. Staklo se rasprsnulo, prestravljeni ukućani probudili, a luđak je već bio na drugom ‘poslu’.

Na drugoj je kući uspio porazbijati čak četiri prozora. Na njih je bacio – pazite sad ovo – sjekiru, teški kameni blok, staru peglu i metalno dlijeto. Odmah je pozvana policija, ali noćni razbijač netragom je bio nestao.

Odmah nakon suludog pohoda provalio je u jednu vikendicu u blizini tih kuća i tamo se dva dana skrivao od policije nikamo ne izlazeći. No, otkrili su ga u prošli petak i odmah priveli. U međuvremenu je osumnjičen i da je početkom svibnja provalio u vikendicu iz koje je “uzeo više boca žestokih alkoholnih pića”.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila mu istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela.

Tereti ga se za kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, oštećenja tuđe stvari, teške krađe i narušavanja nepovredivosti doma.


Tagovi: PEGLA RAZBIO PROZORE SJEKIRA UHICEN

NEDAVNO OBJAVLJENO