POLICIJA POTVRDILA

Uhićen muškarac koji je nedavno ukrao Čazmatransov autobus

Objavljeno, 09. lipnja 2021. Crna kronika
# Foto: ČAZMATRANS / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je otkrila muškarca koji je nedavno ukrao Čazmatransov autobus s parkirališta poduzeća te se njime odvezao u vinogradarski predio blizu Đurđevca.

Autobus je pronađen bez oštećenja te je vraćen vlasniku. Kradljivac, 53-godišnjak, jučer je uhićen, kažu u policiji. Krađa se dogodila sredinom svibnja.

“Nepoznati počinitelj je od 14. do 17. svibnja u Bjelovaru, u Velikim Sredicama s parkirališnog prostora poslovnice poduzeća Čazmatrans promet uporabom originalnog ključa koji je ostao u bravici, ukrao autobus marke Man bjelovarskih registracijskih oznaka te se s njim udaljio.

Dana 17. svibnja u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac su na vinogradarskom predjelu u blizini Šemovaca pronašli napušteni autobus. Na autobusu je napravljen očevid te je utvrđeno da na njemu nema tragova mehaničkog oštećenja te je vraćen vlasniku.

Jučer dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Bjelovar, utvrđeno je da je počinitelj 53-godišnjak koji je uhićen i ispitan kao osumnjičenik, a u ispitivanju je priznao počinjenje kaznenog djela.

Protiv 53-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari”, naglasili su u bjelovarskoj policiji.

Posebno zanimljivo je to da je mobilna jedinica Carine na cesti u noći krađe između Hampovice i Šemovaca zaustavila autobus jer im je bilo sumnjiv. No, dok su provjeravali identitet vozača on je zbrisao. Nije poznato zbog čega ga Carina nije pratila.


Tagovi: AUTOBUS UHIćEN UKRAO

NEDAVNO OBJAVLJENO