SLUŽI 30 GODINA ZATVORA

Ugušio djevojku pa joj uzeo kartice da može kockati. Stigla mu još jedna presuda

Objavljeno, 10. srpnja 2019. Crna kronika
# Foto: KAZNIONICA LEPOGLAVA
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivši zaštitar Mario Borić, koji u Lepoglavi služi 30 godina zatvorske kazne za ubojstvo djevojke Silvane, morat će podmiriti 5000 kuna troškova pogreba svoje žrtve, odlučio je u srijedu Općinski sud u Varaždinu.

Borić je osuđen jer je u ožujku 2014. u njezinu stanu u Zagrebu ugušio svoju djevojku kako bi joj uzeo bankovne kartice i otišao kockati. Bio je teški ovisnik o kocki, a tri je dana živio i spavao pokraj mrtvog tijela.

Ustanovljeno je, tako, kako je u tri dana karticama podigao 9900 kuna, a prodao je i žrtvin mobitel za 2000 kuna. Sve je izgubio. Dugogodišnja zatvorska kazna potvrđena mu je pravomoćnom presudom Vrhovnog suda u travnju 2016. godine.

Ovaj put tužila ga je država koja je majci ubijene podmirila 5000 kuna pogrebnih troškova. No, u odgovoru na tužbu, Mario je rekao kako on tog novca nema. Prima jedino novčanu naknadu za terapijski rad u kaznionici u Lepoglavi: lani je dobio ukupno 5700 kuna, a preklani 6400 kuna.

“Stanje na računu u ožujku ove godine bilo mi je minus dvije lipe”, naveo je u odgovoru na tužbu.

Navodi i kako mu je pravomoćnom presudom Općinskog građanskog suda u Zagrebu naloženo plaćanje uzdržavanja za sina i kćer iz prijašnjeg braka u mjesečnom iznosu od 500 kuna. To nije plaćao pa mu je određena ovrha na tri četvrtine primanja.

Općinski sud nije uvažio njegove argumente te je presudio da državi mora platiti 5000 kuna plus zatezne kamate.


Tagovi: KOCKAR LEPOGLAVA UBIO DJEVOJKU

NEDAVNO OBJAVLJENO