Ugostitelj, glazbenik i kućanica osuđeni jer su dijelili slike svetog Ante

Objavljeno, 10. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Ugostitelj, glazbenik i kućanica proglašeni su krivima i osuđeni jer su mještanima dijelili slike svetog Ante te za to dobivali sitniš.

Policija im je oduzela ukupno 91 sliku popularnog sveca i protupravnu imovinsku korist od 341,50 kuna koja će se uplatiti u državni proračun.

Prema presudi, ‘sveto trojstvo’ iz Zagreba stiglo je u siječnju u Ernestinovo. Tamo su se oko 10.30 sati “pješice kretali Nazorovom i Frankopanskom ulicom i od građana tražili novčanu pomoć gdje su lažno prikazivali loše imovinsko stanje, a zauzvrat su građanima darovali slike svetog Antuna Padovanskog”.

Ugostitelj Hakija (54), glazbenik Domeniko (59) i kućanica Zlata (60) kažnjeni su sa po 500 kuna i svatko mora platiti još po 100 kuna troškova postupka.

Od Hakije je oduzeto ukupno 18 papirnatih novčanica od 10 kuna, osam kovanica od 5 kuna i jedna kovanica od 2 kune. Domeniko je ostao bez 18 novčanica od 10 kuna, osam kovanica od 5 kuna i jedne kovanice od 2 kune. Kućanica Zlata morala je policiji predati 18 kovanica od 2 kune, devet kovanica od 1 kune i devet kovanica od 50 lipa.

Kako su okrivljeni počinjenjem prekršajnog djela “ostvarili protupravnu imovinsku korist, sud ju je oduzeo i utvrdio da predstavlja imovinu RH te se ima uplatiti u korist državnog proračuna”.

Sud im je također oduzeo slike svetog Ante, odnosno “predmete koji su uporabljeni u počinjenju prekršaja držeći da postoji opasnost da će se isti ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja”.


Tagovi: ERNESTINOVO PRESUDA PROSJAčENJE SLIKE SVETOG ANTE SVETI ANTE

NEDAVNO OBJAVLJENO