NAMETLJIVO UDVARANJE

Udvarač Blaž Vlatku pozivao u noćnu šetnju grobljem pa ga uhitili

Objavljeno, 06. ožujka 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / ŽUPA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Blaž (37) se ipak izvukao nakon podignute optužnice kojom ga se teretilo za nametljivo ponašanje i nasilno udvaranje prema poznanici Vlatki.

Tužitelji su ga teretili da je Vlatku danima nazivao na mobitel te joj slao brojne sms poruke. U porukama ju je pozivao na noćnu šetnju grobljem, da izađe s njim i rekao da želi s njom uspostaviti emotivnu vezu.

Vlatka mu je “jasno dala do znanja da s njim ne želi imati kontakt tražeći da je prestane kontaktirati jer će ga u protivnom prijaviti policiji”. To se na koncu i dogodilo. Blaž je u studenome 2019. priveden i protiv njega je brzo podignuta optužnica.

Vlatka je, inače, socijalna radnica, a Blaž joj je u više navrata dolazio na posao. Tamo joj je predao ljubavno pismo, grebao po vratima ureda, a jednog dana popeo se na stolac u hodniku te kroz staklenu stijenku na vratima gledao u njezin ured.

Prema optužnici, dolazio je i na adresu stanovanja njezine majke u Zagrebu te ju je zvao tražeći da izađe iz zgrade.

Kod Vlatke je to, smatrali su tužitelji, “izazvalo osjećaj nelagode, uznemirenosti i osobne ugroženosti, dakle, ustrajno je i kroz dulje vrijeme uspostavljao neželjeni kontakt i time kod nje izazvao tjeskobu i strah”.

Teretilo ga se za kazneno djelo nametjivog ponašanja. Ovih je dana, međutim, Vlatka odustala od kaznenog progona, pa je sud odustao od optužbe.


Tagovi: OPTUžNICA šETNJA GROBLJEM UDVARAč

NEDAVNO OBJAVLJENO