PRIGRADSKA NASELJA

Udruge žena proslavile svoj dan, pridružio im se i gradonačelnik

Objavljeno, 08. ožujka 2020. Zabavno
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Predstava 'Čehanje perja' na Vinici
AUTOR
Redakcijski tekst

Udruge žena koprivničkih prigradskih naselja Bakovčice i Vinica održale su prigodna godišnja okupljanja i proslavile Međunarodni dan žena.

Tako je u Štaglincu održana godišnja skupština DVD-a i Udruge žena Bakovčica. Predsjednica Udruge žena Draženka Gačan posebno je istaknula sudjelovanje u manifestacijama Podravski motivi i Renesansni festival te važnost očuvanja tradicije “Čehanje perja”.

Novoizabrani predsjednik DVD-a Bakovčica Bojan Gačan predstavio je financijske i programske planove za 2020. godinu koji su od članstva jednoglasno prihvaćeni. Tijekom skupštine podijeljena su uvjerenja za ispitanog vatrogasca.

ŽENA NAJBOLJE ZNA

U ime Grada Koprivnice svečanostima je prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je iskoristio priliku da svim članicama Udruge žena Bakovčica, vatrogaskinjama DVD-a Bakovčica i Udruzi žena Vinica čestita Međunarodni dan žena.

“Vaša borba, ustrajnost, briga o obitelji i bližnjima, posvećenost poslu, neka sve to ne bude mrtvo slovo na papiru. Svaka žena najbolje zna o sebi sama brinuti i donositi odluke koje su za nju najbolje. Ne treba joj nitko reći ili napisati kako i što da radi, kako da se ponaša, kako da živi svoj život. Od sveg srca želim vam sve najbolje povodom Dana žena”, rekao je Jakšić.

Okupljenima u Štaglincu obratili su se i potpredsjednica MO Bakovčica Mirjana Sočev, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Hrvoje Blažeković.

ČEHANJE PERJA

U Društvenom domu Vinica pak isti je dan održana 16. obljetnica Udruge žena Vinica i proslava Međunarodnog dana žena. Predsjednica Udruge Slavica Stančec izrazila je zadovoljstvo zbog mnogih uzvanika koji su uveličali proslavu obljetnice, pri čemu je veliku pažnju okupljenih izazvao scenski prikaz „Čehanja perja“.

Udruga žena Vinica bavi se raznim projektima – uz pomoć drugih udruga organiziraju humanitarne programe kojima se prikupljaju sredstva za pomoć djeci, nekoliko su puta pomogli kupnjom uređaja za bolnicu, brinu za urednost društvenog doma, a najpoznatije manifestacije koje Udruga organizira su za Dan žena i Dan vrganja.

Izvor: Grad Koprivnica

Fotografije: Grad Koprivnica, Valentino Štefanek, Marko Posavec


Tagovi: BAKOVčICE DAN žENA MISEL JAKSIC UDRUGE žENA VINICA

NEDAVNO OBJAVLJENO