Učiteljica živjela kraj škole, a svaki mjesec dobivala 3500 kn putnih troškova

Objavljeno, 11. srpnja 2023. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je kazneno prijavila učiteljicu koja je osnovnu školu u kojoj je radila prevarila za 180.000 kuna.

Učiteljica je bila zaposlena u osnovnoj školi u mjestu kod Đurđevca te je neprijavljeno živjela i stanovala blizu škole u kojoj je radila. No, nikad se nije odjavila s adrese u Zagrebačkoj županiji.

Tako je školu godinama varala na putnim troškovima: svaki je mjesec nezakonito dobivala oko 3500 kuna. Ukupno, dakle, u 52 mjeseca čak 180.000 kuna.

“Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom 51-godišnjakinjom s područja Zagrebačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Sumnja se da je kao zaposlenica škole na širem đurđevačkom području od studenoga 2018. do veljače 2023. primala putne troškove za putovanje na posao od mjesta prebivališta, iako je neprijavljeno boravila na adresi na širem đurđevačkom području.

Dakle, nije imala pravo primati putne troškove, čime je stekla protupravnu imovinsku korist od najmanje 23.865 eura. Zbog sumnje u počinjenje prijevare protiv nje je podnesena kaznena prijava”, rekli su u utorak u koprivničkoj policiji.


Tagovi: PRIJAVA PUTNI TROšKOVI šKOLA UčITELJICA

NEDAVNO OBJAVLJENO