Učiteljica naletjela na pješakinju na zebri, dobila 5 mjeseci zatvora

Objavljeno, 03. kolovoza 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Učiteljica (27) u osnovnoj školi u Podravini osuđena je na pet mjeseci uvjetnog zatvora jer je automobilom naletjela na pješakinju na zebri teško je ozlijedivši.

Prema nepravomoćnoj presudi koju je sud donio ovih dana, sve se dogodilo lani u listopadu oko 8.30 sati na Trgu Stjepana Radića u Bjelovaru.

“Upravljajući osobnim automobilom marke citroen picasso, približavala se obilježenom pješačkom prijelazu s nedovoljnim oprezom ne obrativši pozornost na pješakinju M. H. koja je obilježenim pješačkim prijelazom kolnik prelazila s lijeva u desno.

Pogrešno držeći da takvim postupanjem ne dovodi u opasnost druge sudionike u prometu, došlo je do udara prednjim dijelom automobila u desnu stranu tijela pješakinje koja je pala na kolnik zadobivši prijelom nadlaktične kosti i pubične kosti obostrano, koje ozljede su teške prirode”, navodi se u presudi.

Učiteljica ne ide u zatvor ako u roku od godinu dana ne počini slično kazneno djelo. Uz to, mora podmiriti 500 kuna troškova kaznenog postupka. Na presudu se može žaliti.


Tagovi: BJELOVAR PJEšAKINJA PROMETNA UčITELJICA ZEBRA

NEDAVNO OBJAVLJENO