NESREĆA NA KRIŽANJU

Učenik na biciklu teško stradao u prometnoj. Ne zna se tko je kriv

Objavljeno, 05. rujna 2021. Crna kronika
# Foto: Google street view / Križanje ulica Dubrava i Kapucinska - u okviru zebra na kojoj se dogodila teška prometna
AUTOR
Redakcijski tekst

Malodobni biciklist teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći na frekventnom križanju, ali ovog časa nije poznato tko je više kriv za udes.

Kako javlja policija, prometna nesreća dogodila se u subotu oko 19.15 sati na križanju ulica Dubrava i Kapucinska u Zagrebu.

Maloljetnik je upravljao biciklom marke Trek nogostupom s sjeverne strane kolnika Ulice Dubrava u smjeru zapada, a da se na mjestu gdje nema biciklističke staze ili biciklističke trake nije kretao što bliže desnom rubu kolnika.

Dolaskom do raskrižja s kolnikom Kapucinske ulice, gdje je promet upravljan semaforima koji su radili automatski i ispravno, bez zaustavljanja skrenuo je lijevo i uključio se u promet, odnosno nastavio kretanje u smjeru juga prelazeći kolnik Ulice Dubrava po obilježenom pješačkom prijelazu dok mu je na semaforu za njegov smjer kretanja, odnosno pješake bilo upaljeno zeleno svjetlo.

U tom trenutku na lijevu bočnu stranu bicikla naletio je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak istočnom kolničkom trakom Kapucinske ulice u smjeru sjevera koji  je također u raskrižje ušao na znak zelenog svjetla za svoj smjer kretanja.

Maloljetnik je od siline udarca zajedno s biciklom pao na kolnik, dok mu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen”, navode u policiji.

Malodobni biciklist je, dakle, prelazio zebru na zeleno, a 19-godišnji vozač skrenuo je lijevo prema zapadu na svoje zeleno. Ovog časa nije poznato tko je više kriv za tešku nesreću.


Tagovi: BICIKLIST DUBRAVA KRIžANJE PROMETNA UčENIK

NEDAVNO OBJAVLJENO