PROTIV DILERA PODIGNUTA OPTUŽNICA

Učenik (15) se onesvijestio nakon što je pušio joint sa zloglasnim galaxyjem

Objavljeno, 31. prosinca 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Učenik (15) prvog razreda srednje škole pao je u nesvijest nakon što je počeo pušiti joint koji je kupio od 20-godišnjeg mladića ispred školske zgrade.

Nakon nekoliko povučenih dimova iznenada mu je pozlilo i onesvijestio se, pa je morala intervenirati ekipa hitne pomoći koja je nesretnog učenika prebacila u bolnicu.

Policijskom istragom ustanovljeno je kako je učenik kupio četiri jointa za 200 kuna. Analiza MUP-ova centra za kriminalistička vještačenja pokazala je kako je riječ o cigaretama izrađenim od mješavine duhana i biljne materije natopljene sintetskim kanabinoidom.

Riječ je o zloglasnom galaxyju, takozvanoj sintetskoj marihuani, kojeg je 20-godišnjak koristio za izradu cigareta koje je prodavao kao joint s kanabisom.

Protiv dilera koji je to prodavao klincima Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je ovaj tjedan optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

“Optužnicom se 20-godišnjaka tereti da je 8. veljače ove godine ispred srednje škole u Đurđevcu takve cigarete prodao 15-godišnjaku za iznos od 200 kuna”, navode varaždinski tužitelji.


Tagovi: đURđEVAC GALAXY OPTUZNICA UčENIK

NEDAVNO OBJAVLJENO