NOVA GENERACIJA NASTAVE

Učenici će učiti uz pomoć videozapisa, animacija, kvizova i virtualnog gradiva

Objavljeno, 19. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ŠKOLA (učitelji na predstavljanju u OŠ Braća Radić)
AUTOR
Redakcijski tekst

Učitelji 16 osnovnih škola iz Koprivničko-križevačke županije okupili su se na javnom predstavljanju nove generacije obrazovnih materijala IZZI koje je u petak održano u Osnovnoj školi Braće Radić u Koprivnici.

“Obrazovni materijali IZZI koji se sastoje od digitalnih i tiskanih obrazovnih sadržaja predstavljaju najveću investiciju u hrvatsko obrazovanje, vrijednu oko deset milijuna kuna. Riječ je o obrazovnoj platformi u čijem je sastavljanju sudjelovalo više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka”, priopćeno je nakon sastanka.

„Obrazovni materijali su prilagođeni našoj djeci i drago mi je da su ih radili autori i urednici koji poznaju naše podneblje i potencijal djece“, istaknula je Natalija Flamaceta Magdić, učiteljica engleskog jezika iz koprivničke OŠ Braće Radić.

Digitalni obrazovni sadržaji obuhvaćaju više od 1300 videozapisa i animacija, više od 2000 kvizova te više od stotinu 3D modela i virtualnih panorama, a u potpunosti su prilagođeni nadarenim učenicima, kao i učenicima s teškoćama u učenju. Također, obuhvaćaju modeliranje teksta za lakše čitanje učenika s disleksijom, dodatne animacijske sadržaje i prilagođeni prikaz za manji zamor oka.

„Predstavljeni obrazovni materijali su korisni i atraktivni te će motivirajuće djelovati na učenike. Sviđa mi se gramatička progresija i usmjerenost na komunikacijske sadržaje“, kazala je Sunčica Vuljak, učiteljica njemačkog jezika iz OŠ Koprivnički Bregi.

Nova generacija obrazovnih materijala


Tagovi: NASTAVA OSNOVNA SKOLA UCITELJI VIRTUALNA

NEDAVNO OBJAVLJENO