Učenica (14) na školskom hodniku zbog uvreda teško ozlijedila učenika (13)

Objavljeno, 05. prosinca 2022. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Učenica (14) teško je ozlijedila učenika (13) tijekom produženog boravka u osnovnoj školi na području Zagreba.

Kako smo doznali, incident se dogodio u prosincu oko 15.30 sati, a učeniku 6. razreda i korisniku usluga produženog boravka ozlijeđena je desna ruka u području šake jer ga je učenica snažno udarila nogom u ruku na školskom hodniku.

Prema medicinskoj dokumentaciji, zadobio je težu kontuziju desne šake te je trpio jake bolove. Učenik je inače sportaš koji redovito trenira u poznatom zagrebačkom klubu. Išao je u produženi boravak poslijepodne jer ima teškoća u učenju s obizrom da zbog treninga dosta izostaje iz škole.

Učenik je na sudu ispričao kako je na hodniku naišla učenica i vrijeđala ga da je debeo, pa joj je on uzvratio istom mjerom.

“Onda me je napala tako da me je išla udariti nogom i ja sam se izmaknuo. Kada je zamahnula drugi put nogom, udarila me je u desnu ruku, jako me zabolilo pa sam otišao u wc rashladiti ruku pod vodom“, svjedočio je učenik.

No, njegov prvi iskaz odmah nakon napada nije spominjao da mu je učenica govorila da je debeo. Sva je prilika da je bilo obrnuto i da je učenik zapravo u prolazu vrijeđao učenicu.

“Rekao mi je da izgledam kao kolac za paradajz, a bile su i druge uvrede, pa sam se htjela zaštititi od svega i zamahnula sam nogom prema njegovom međunožju, a on se zaštitio rukom pa sam ga udarila u šaku”, naglasila je učenica.

Učenik je uz potporu roditelja tužio školu tražeći 40.000 kuna odštete zbog tog incidenta. No, sud je odbacio njihovu tužbu s obzirom da osnovna škola nije bila organizator produženog boravka, već je to provodio Centar za pružanje usluga produženog boravka.

Škola je samo iznajmljivala prostor, a organizaciju i osoblje koje je radilo s djecom u produženom boravku osiguravao je Centar. Tužba je, dakle, odbačena jer su tužitelji – učenik i roditelji – tužbom “promašili metu”.


Tagovi: OZLIJEDILA UčENIKA PRODUžENI BORAVAK UčENICA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO