Učenica (10) se teško ozlijedila na autobusnom stajalištu. Grad je kriv

Objavljeno, 18. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Djevojčica (10) na snijegu se spotaknula o kamen blizu stajališta za školski autobus i teško se ozlijedila. Grad joj mora platiti odštetu.

Kako je ispričala učenica, na povratu iz škole Ulicom Aleja Javora u zagrebačkoj Dubravi na putu prema autobusnoj stanici školskog autobusa prilikom hodanja po nogostupu pod snijegom okliznula se i pala na betonski kamen.

Tada je presjekla tetivu lijeve ruke na čeličnu konstrukciju koja je virila iz kamena. Prema mišljenju medicinskog vještaka dr. Dubravka Orlića, djevojčica je zadobila “grubu ranu dužine deset centimetara u području prednje strane lijeve podlaktice ručnog zgloba i šake uz presijecanje živca te tetiva mišića drugog i trećeg prsta lijeve šake”.

Djevojčica je “usljed ozljeda trpjela bolove, strah, nastupilo je naruženje, došlo je do smanjenja životne aktivnosti te joj je bila potrebna tuđa pomoć i njega”, istaknuo je vještak. Prema njegovu mišljenju, došlo je do trajne štete koja se odnosi se na “oštećenje živca lijeve šake, iskrivljen drugi i treći prst te smanjenu pokretljivost dva prsta i posljedično palca lijeve šake.

Cijeli je događaj potvrdio i vozač školskog autobusa Dražen koji je otkrio kako je djevojčica nakon završene nastave u osnovnoj školi išla prema školskom autobusu.

“Negdje na udaljenosti od 20 metara od autobusa se poskliznula i pala na nogostupu koji je cijeli bio pod snijegom i pri padu je ozlijedila ruku. Kada sam vidio pad, izašao sam iz autobusa te je odveo nazad u školu kako bi joj tamo pomogli i odveli je na hitnu.

Pregledao sam mjesto pada djevojčice i tamo zatekao taj kamen na koji je ona pala”, ispričao je vozač.

Sutkinja je ovaj tjedan donijela presudu prema kojoj Grad Zagreb djevojčici mora platiti odštetu od 44.000 kuna plus 18.500 kuna troškova postupka. Postane li presuda pravomoćna, odštetu će pokriti osiguravateljska kuća.

Ukupna odšteta s troškovima i kamatama bi mogla dosegnuti iznos od 80-ak tisuća kuna.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO