PRIJETIO JADNOJ ŽENI

‘Ubit ću te i zapaliti kuću, a ti sad slobodno zovi policiju, hitnu i mrtvačka kola’

Objavljeno, 27. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Palača pravde u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

“Ubit ću te! Zaklat ću te! Ne dolazi u Hrvatsku za Božić. Možeš slobodno zvati policiju, hitnu pomoć i mrtvačka kola jer ti nitko neće pomoći. Zapalit ću i kuću, sve ću zapaliti”!

Ne zna se što je tog dana uoči Božića bilo u glavi oca petero djece Mije (59) iz okolice Čazme da te brutalne riječi putem mobitela izgovori svojoj supruzi. Mijo je ovih dana zbog prijetnji smrću osuđen na pet mjeseci uvjetnog zatvora, a iz presude je vidljivo da su još u braku.

Proglašen je krivim kaznenim nalogom Općinskog suda u Bjelovaru jer je “drugome ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti i nanijeti mu zlo podmetanjem požara, a kazneno djelo je počinjeno prema bliskoj osobi”.

Nesretnu je ženu potkraj prošle godine u više navrata nazivao putem mobitela te joj brutalno prijetio, “što je kod supruge izazvalo strah za vlastiti život i sigurnost”

“Od okrivljenika oduzima se mobilni telefon marke Alcatel crne boje s pripadajućom SIM karticom koji predmeti će biti uništeni, a provedba se nalaže Policijskoj postaji”, zaključuje se u kaznenom nalogu Općinskog suda.

Nije poznato hoće li se Mijo žaliti na takvu odluku, niti što o kazni kaže jadna supruga.


Tagovi: MUZ PRESUDA PRIJETNJA ZENA

NEDAVNO OBJAVLJENO