PROBLEMATIČNI 'STANAR' LEPOGLAVE

Ubio rođaka pa izbio zube Srbinu koji mu je psovao ustašku mater

Objavljeno, 11. lipnja 2020. Crna kronika
# Foto: KAZNIONICA LEPOGLAVA
AUTOR
Redakcijski tekst

Neobičan pravosudni slučaj okončan je ovih dana presudom protiv osuđenika koji zbog teškog ubojstva već ‘guli’ višegodišnju kaznu zatvora u Lepoglavi.

Jerko Jozić (53) dobio je još godinu dana bezuvjetnog zatvora jer je u lipnju 2014. u Kazneno-popravnom domu u Zenici pretukao osuđenika Nedeljka te mu slomio dva zuba.

Predmet je ustupljen hrvatskom pravosuđu jer je Jozić u međuvremenu, na vlastiti zahtjev, kao hrvatski državljanin prebačen na izdržavanje kazne u Lepoglavu.

Jerko Jozić osuđen je na 18 godina zatvora za brutalno razbojstvo nad supružnicima tijekom 2012. u njihovoj obiteljskoj kući kod Brčkog, pri čemu je suprug podlegao teškim ozljedama.

Žrtve su gastarbajteri, roditelji četvero djece, koji su dan prije zločina, iz Austrije stigli u svoj rodni kraj proslaviti Uskrs s obitelji. Jerko je, inače, rođak napadnutih supružnika, a u krvavi pohod krenuo je s pomagačem Admirom.

Supružnike su brutalno pretukli, a nesretni muškarac preminuo je od brojnih ozljeda. Jerko je pravomoćno osuđen na 18 godina zatvora za teško ubojstvo.

Nedeljka je pak u KP domu Zenica, branio se Jerko, pretukao jer mu je psovao ustašku mater.

“On je uvijek bio u društvu svojih Srba, osuđen je za ratne zločine i znao je da sam ja bio pripadnik HVO-a i HOS-a. Tražio sam da ne budem na odjelu sa Srbima, ali nisu me izmjestili”, žalio se Jerko.

U tom događaju Jerko je ostao i bez srednjeg prsta desne ruke kojom je udarao Nedeljka po zubima. Od udaraca u zube dobio je rasjekotinu koja mu se zagnojila, pa su mu nakon desetak dana zbog gangrene prst morali odrezati.

Novih godinu dana zatvora odslužit će također u Lepoglavi.


Tagovi: JERKO JOZIć LEPOGLAVA PRESUDA UBIO ROđAKA ZENICA

NEDAVNO OBJAVLJENO