U utorak zatvara se nadvožnjak na magistrali. Tri mjeseca neće biti u funkciji

Objavljeno, 16. ožujka 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Nadvožnjak na južnoj koprivničkoj obilaznici prema Zagrebu koji vodi na Križevačku cestu
AUTOR
Redakcijski tekst

Zatvara se nadvožnjak na magistrali na južnom ulazu u Koprivnicu, izvijestile su Hrvatske ceste u četvrtak.

Razlog zatvaranja je je izvođenje radova na održavanju kolnika i dilatacijskih naprava nadvožnjaka preko željezničke pruge Dugo Selo – Koprivnica.

Nadvožnjak će biti zatvoren od utorka, 21. ožujka, pa sve do 30. lipnja. Dakle, više od tri mjeseca.

Promet iz smjera Đurđevca i Virovitice prema Varaždinu bit će preusmjeravan na cestovni nadvožnjak na magistrali kod Pevexa te kroz središte Koprivnice.

Promet prema Križevcima i Zagrebu ići će rotorom na magistrali, pa skretanjem na Starogradsku cestu i dalje prema naselju Reka, lokalnom cestom, sve do spoja na državnu cestu DC41.

U funkciji će biti prometni pravac od Križevaca prema industrijoj zoni Danica. No, nakon obnove nadvožnjaka kreće i izgradnja rotora na križanju magistrale i Križevačke, pa će promet tim pravcem za vrijeme radova biti otežan, ponekad i prekinut.

Komunalac: Novi vozni red BusKa

BusKo sustav, besplatni javni gradski prijevoz u Koprivnici, od 21. ožujka vozit će po novom, promijenjenom voznom redu. Naime, zbog radova na obnovi nadvožnjaka neće biti moguće prometovati po dosadašnjoj liniji, i to sve do završetka radova 30. lipnja.

BusKo prema novom, privremenom rasporedu neće dolaziti na stajališta Ulica kneza Branimira, Vinica (društveni dom), Vinogradska cesta i Križevačka cesta. Novo je stajalište Starogradska (Koprivnica) – između križanja s ulicama Kraljice Jelene i Ciglane u smjeru centra i između križanja sa Ulicom S. Sulimanovića i kružnog toka.

Privremeno je i ukinuta popodnevna duga kružna linija (polazak iz Kampusa u 16:50 sati), a dodane su po dvije nove kratke privremene linije, i to s polaskom iz kampusa u 17:00 i 17:35 sati, te s polaskom s autobusnog kolodvora u 17:20 i 17:50 sati.

Privremeni vozni red biti će izložen na svim stajalištima koje koristi BusKo. Molimo građane za razumijevanje i strpljenje.


Tagovi: NADVOZNJAK PODRAVSKA MAGISTRALA PRUGA ZATVARA SE

NEDAVNO OBJAVLJENO