U upravi Podravke čovjek kojeg povezuju s moćnom ekipom Pavla Vujnovca

Objavljeno, 25. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: WUSTENROT / Ivan Ostojić novi je član uprave Podravke
AUTOR
Redakcijski tekst

Ivan Ostojić 1. srpnja preuzima dužnost novog člana uprave Podravke. Dosad je bio član NO-a Podravke, što prestaje biti dan ranije, 30. lipnja.

Ostojić je, inače, bio član uprave Wustenrot stambene štedionice, zbog čega nije mogao preuzeti dužnost u upravi Podravke poput svih drugih članova kojima je petogodišnji mandat počeo teći 24. veljače.

Riječ je o kadru koji je eksponent AZ mirovinskog fonda u čije je ime i u Nadzornom odboru Luke Ploče. Na čelu tog NO-a pak hrvatski je plinski kralj Pavao Vujnovac, čija je tvrtka najveći dioničar Luke Ploče.

Biznis u Pločama

Tjednik Novosti ovih je dana objavio zanimljiv istraživački tekst o nekretninskim pothvatima Vujnovca i njemu bliskih ljudi u Pločama. U tekstu se spominje i novi član uprave Podravke Ivan Ostojić kojeg se opisuje kao dobrog prijatelja Davora Franića, inače predstojnika ureda ravnatelja SOA-e.

“Grozd poduzetnika i pojedinih obavještajaca koji je do sada više puta spominjan u medijima – Pavao Vujnovac, Josip Jurčević, Davor Spudić, Romeo Krešić i Davor Franić – sa svojim poslovima prisutan je i u Pločama.

Novosti su istražile kako se Franić, inače predstojnik ureda ravnatelja SOA-e, uselio u nedvojbeno najskuplji komad nekretnine u tom gradiću”, piše taj tjednik u novom broju.

“U novoj zgradi, na njih se i dalje vode računi za struju i za drugi stan koji se nalazi na istoj etaži, na vrhu zgrade. Opravdanje je da je taj stan navodno u vlasništvu Ivana Ostojića, odnedavnog člana uprave Podravke i Franićevog dobrog prijatelja.

Ostojić je naknadno uključen u projekt i još nije sređena papirologija, pa će ove obaveze navodno biti prebačene na njega nakon etažiranja zgrade s osam stanova”, pišu Novosti.

Energia naturalis

“Vratimo li se na glavnu temu ovoga teksta, na vidjelo izlazi nekoliko zanimljivih informacija. Uz Vujnovca i Spudića, u NO-u Luke mirovinski fond PBZ CO predstavlja osoba koja je 2019. godine sa suprugom, ujedno Franićevim drugim kumom, od njega kupila one stanove u Baćinama za više od 180 tisuća eura, nakon što su dvije godine prije zajednički kupili iste stanove po 53 tisuće eura.

AZ fond pak u istom NO-u Luke zastupa Ivan Ostojić, Franićev susjed u novoj zgradi na čije ime i dalje glase računi za struju. Još jedan stanar zgrade, Franićev brat i lokalni policajac, iznajmljuje poslovni prostor koji je kupio 2016. godine tvrtki Enna transporti, jednoj u nizu firmi Vujnovčeve Energie naturalis, koja upravlja Lukom.

Njegova pak supruga zaposlena je u tvrtki Adriatic Tank Terminal, također u suvlasništvu Energie naturalis, koja radi na izgradnji najvećeg terminala za ukapljeni naftni plin u ovom dijelu Jadrana”, otkrile su Novosti.

Cijeli tekst možete pročitati na ovome LINKU.


Tagovi: čLAN UPRAVE DAVOR FRANIć IVAN OSTOJIć LUKA PLOčE PAVAO VUJNOVAC PODRAVKA SOA

NEDAVNO OBJAVLJENO