IZVANREDNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE

U šumi pronađen muškarac koji je nestao prije dvije godine. Ubijen je

Objavljeno, 19. studenoga 2020. Crna kronika
# Foto: ARHIV / Petrekovićevo tijelo pronađeno je u šumi kod Varaždina
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je, kako se čini, ipak pronašla tijelo nestalog Dejana Petrekovića kojeg se povezuje s nikad razjašnjenom krađom većih količina oružja iz Policijske uprave.

U četvrtak u 12 sati sazvana je izvanredna konferencija za novinare u Varaždinu na kojoj će policija, kako kaže, “prezentirati dovršeno kriminalističko istraživanje vezano uz nestanak hrvatskog državljanina D. P. koji je prijavljen 2018. na području Varaždina”.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je njegov nestanak posljedica kaznenog djela”, otkrivaju u varaždinskoj policiji.

O slučaju će danas govoriti načelnik Policijske uprave Predrag Benčić, v. d. voditelja Službe općeg kriminaliteta u Ravnateljstvu policije Ivica Kropek te šefica varaždinske krim-policije Sandra Karabegović.

Tijelo nestalog Petrekovića, koji je tada imao 44 godine, pronađeno je nedavno u šumi kod Jalžabeta, i to za vrijeme krčenja šume u naselju Leštakovec.

Ime Dejana Petrekovića dovodilo se u vezu sa nikad riješenim slučajem nestanka oružja iz varaždinskog policijskog skladišta 2014. godine. Tada je u prtljažniku automobila kojeg je policija bila zaustavila pronađena hrpa oružja: pištolja, pušaka, eksploziva.

Kasnije se ispostavilo da je dio oružja nestao iz policijskog skladišta, a istragom je utvrđeno da policiji nedostaje više od 150 komada vatrenog oružja. Automobil renault u kojemu je oružje pronađeno povezivao se s obitelji Petreković.

Jutarnji je kasnije doznao kako je Zdenko Jaroš (52), jedan od najpoznatijih hrvatskih osuđenika, najbolji prijatelj Srđana Mlađana, osumnjičen da je on bio Petrekovićev egzekutor.

U zakapanju leša u Leštakovcu navodno su mu pomogla dvojica državljana Srbije u dobi od 27 i 39 godina, od kojih je jedan u hrvatskom zatvoru, a za drugim će biti raspisan europski uhidbeni nalog.

Kako Jutarnji otkriva, radi se o Aleksandru Maksimoviću i Nemanji Grčiću.

I Zdenko Jaroš je opet u zatvoru, gdje je proveo veći dio života, oko 30 godina. Pritvoren je zbog sumnje da je umiješan u podmetnut požar u skladištu u kojem je ubijen Petreković kako bi se naplatila polica osiguranja.

Čini se kako je netko u tom krugu na koncu odlučio ‘propjevati’ pa je policiji nakon dvije godine otkrio gdje je leš zakopan.


Tagovi: DEJAN PETREKOVIć NESTAO ORUžJE UBIJEN VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO