U subotu u gradu prosvjeduju oni protiv pobačaja i oni za pravo na pobačaj

Objavljeno, 06. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: HOD ZA ŽIVOT / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Dva suprotstavljena javna okupljanja najavljena su za subotu u središtu grada, zbog čega je na nogama i policija.

Udruga U ime obitelji najavila je kako će u subotu od 10.30 do 12.30 sati na prostoru ulica i trgova Varaždina održati mirno okupljanje – javni prosvjed pod nazivom „Hod za život u Varaždinu“. Oni će prosvjedovati protiv pobačaja i tražiti da ga se zabrani.

U isto vrijeme, na prostoru Šetališta Josipa Jurja Strossmayera, Udruga mladih V.U.K. Varaždin održat će skup “Subotom za slobodu“, odnosno javni prosvjed pod nazivom „Slanje poruke tolerancije, ravnopravnosti, poštivanja ženskih prava i ljudskih sloboda“.

“Prilikom prijavljivanja javnog okupljanja organizatori su upozoreni na obveze koje su im propisane Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira. Navedenim obavezama su se dužni pridržavati svi sudionici oba prosvjeda.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima snimati javna okupljanja i poduzimati mjere i radnje osiguranja navedenih javnih okupljanja”, poručili su u petak iz varaždinske policije.


Tagovi: HOD ZA žIVOT POBAčAJ PRAVO NA POBAčAJ PROSVJED VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO